Çöken Binada Güvenlik Önlemi Alındı, Yola Düşen Enkaz ve Moloz Kaldırıldı

Akdeniz Belediyesi fen işleri, çevre koruma ve zabıta müdürlüğü ekipleri, çökme yaşanan binaya hemen müdahale ederek yola düşen enkazı kaldırdı, caddede güvenlik önlemi aldı.

26 Ekim 2019 Cumartesi, 11:34
Çöken Binada Güvenlik Önlemi Alındı, Yola Düşen Enkaz ve Moloz Kaldırıldı
-

Akdeniz sınırları içerisinde; Camişerif Mahallesi Cemal Paşa Caddesi üzerinde, geçmiş yıllarda alınan kararla 1’inci derece sit alanı ilan edilen 2 katlı ahşap evin üst katının bir bölümünde, yağan yağmurun ertesinde çökme meydana geldi.
Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayın hemen ardından Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket ederek, çökme sonucu düşen binanın parçalarını yoldan ve kaldırımdan kaldırdı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri de polislerle birlikte cadde üzerine şerit çekerek bölgede güvenlik önlemi aldı. Bu sabah saatlerinde yıkılan iki katlı ahşap bina, Akdeniz belediyesi tarafından aylar önce brandayla tamamen kaplanmış ve kaldırımın üstünde de kapalı bir iskele kurularak, caddeyi kullanan vatandaşlar ve araç sürücülerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için gereken tedbirler alınmıştı.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Bina sahibinin avukatından açıklama
Çökmenin ardından olay yerine gelen bina sahibinin Avukatı Şemsettin Demirhan, gazetecilere yaptığı açıklamada; çökme yaşanan binanın 1950’lerde yapıldığını ifade ederek, “Bir şekilde buraya koruma kararı verilmiş. Bina aslında tek iken 2’ye bölünmüş. Tabi ev de 2’ye bölünmüş. Böyle olunca bina dayanamadı ve göçtü. Büyük ihtimalle alt kat da göçecek. Çünkü alapa taşlarla yapılmış bir bina. Belli bir süre suyu yediği zaman çökme olabiliyor. Aslında binanın tarihi eser niteliği yok ama koruma kararı verilmiş. Koruma kararı verildiği için de mülk sahibi binaya dokunamıyor. Bu nedenle bina yavaş yavaş çürüyüp gidiyor. Yapılabilecek başka da bir şey yok” diye konuştu.
“Belediye, ancak koruma tedbiri uygulayabiliyor”
Çökmenin hemen ardından bölgeye giden Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yalçın da yaptığı açıklamada, binada sabah erken saatlerde bir çökme yaşandığını ifade ederek; “Belediye ekiplerimiz hemen olaya müdahale ederek enkazı cadde ve kaldırım kaldırdı. Allah’a çok şükür can kaybımız veya yaralanan insanımız olmadı. Bina sit alanı ilan edildiği için, belediye olarak bu tür binalara ancak koruma tedbiri alabiliyoruz. Zira belediyemiz tarafından daha önce yapıda koruma tedbirleri alınmıştı. Şu anda da gerekli tedbirleri alıyoruz. Binayı, can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratmayacak bir şekle getireceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin