Çocuklar Evde, Sütleri Kapıda! Büyükşehir, Pandemi Döneminde Okul Sütlerini Miniklerin Evine Ulaştırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Senin Gurur Mersin’in” adını taşıyan Okul Sütü Projesi, pandemi sürecinde okula gidemeyen çocukların evlerine ulaştırılıyor.

27 Aralık 2020 Pazar, 11:28
Çocuklar Evde, Sütleri Kapıda! Büyükşehir, Pandemi Döneminde Okul Sütlerini Miniklerin Evine Ulaştırıyor
-

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl “Süt Senin Gurur Mersin’in” sloganıyla başlatılan proje, ikinci yılında da dağıtım ağı genişleyerek devam ediyor.

Bu yıl 1,5 milyon süt paketi öğrencilere ulaştırılacak
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde yürütülen, dağıtımı Sosyal Hizmetler Dairesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi tarafından yapılan projede, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere süt alışkanlığı kazandırılması ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında daha çok öğrenciye süt ulaştırmak üzere harekete geçen ekipler, 13 ilçenin tamamında eş zamanlı olarak dağıtımlara başladı. Büyükşehir ekipleri, tek tek evlerin kapısını çalarak, çocukları sütle buluşturuyor. Geçen yıl proje kapsamında 1,2 milyon paket sütü çocuklara ulaştıran Büyükşehir, bu yıl dağıtım kapsamında 1,5 milyon paket sütü evlerindeki öğrencilere ulaştıracak.

Çocuk başına haftada 7 paket süt dağıtımı yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, projenin bu yılki dağıtım stratejisini anlatarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi kapsamında geçen yıl başlatılmış olan okullarda süt dağıtım projesi maalesef pandemi dolayısıyla evlere dağıtılmaya başlanmıştı. Bu yıl da pandemi dolayısıyla evlerde süt dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Özellikle dezavantajlı bölgelerde evlere ulaştırılarak çocuklarımızın günde 1 bardak süt içmesi sağlanmaktadır. Çocuk başına haftada 7 paket süt dağıtımı yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Başkan Seçer, sözünün arkasında duruyor”
Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, pandemi nedeniyle evde kalan çocuklara sütü ulaştırılmasının önemli bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce de yaptığı süt dağıtımından dolayı hem kutluyoruz hem de teşekkür ediyoruz. Özellikle çocuklarımızın bu anlamıyla sütle barışık bir duruma gelmesinin biraz da sebepleri onlar. Faydalı bir iş. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Şimdi okullar açıkken bu projenin devamlılığı vardı. Çok da iyi oldu aslında evdeki ve sokaktaki çocukların sütle buluşması önemli bir proje. Bence de devamlılığı sürdürülebilirse daha da önemli hale gelecek. Ben Akdeniz ilçesinin komple dezavantajlı bir bölge olduğunu devamlı söylüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız aday iken de ‘dezavantajlı bölgelere öncelik tanıyacağız” diyordu. Bu konuda söylediğinin arkasında duruyor. Özellikle yoksulluğun ve yokluğun en önemli ilçesidir Akdeniz. Bu konuda da hem Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın hem de devlet kurumlarının daha ince, daha anlayışlı ve daha yaklaşımcı davranmaları gerekir.”

Ekipler sütleri kapı kapı dağıtıyor
Karaduvar Mahallesi’nde ikamet eden Leyla Kara, “4 tane torunum var. Allah razı olsun Vahap Seçer’den. Teşekkür ediyoruz” dedi. Çiğdem Yeşilova ise, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer sağ olsun okullarımıza sütü veriyordu. Şu anda okullar kapalı olduğu için evlerimize kadar gönderiyor. Başkan Seçer’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Zarife Ağırlık: “Bu çok büyük bir sevgi”
Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi’nden Zarife Ağırlık, “Bu proje çok güzel bir şey. Yani çocukları sevindirmesi falan çok güzel. 2 süt mesela ama çok büyük bir sevgi. Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Selam söyleyin” dedi. Sinan Şamil Ağırlık ise “Çok iyi bir şey” diye konuştu.
Yine Erdemli İlçesi Kargıpınarı Mahallesi’nde yaşayan miniklerden Mustafa Gezer ile Mustafa Eren de Büyükşehir Belediyesi’nin süt projesi hakkında, “İyi oldu bence. Bütün çocuklara dağıtılmalı” dedi. Minikler, Başkan Seçer’e kendilerine süt gönderdiği için teşekkürlerini iletti.

“Bütün çocuklarımıza ulaştıracağız”
Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesi Muhtarı Cavit Kırıt, süt dağıtımı ile ilgili olarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e süt kampanyasını başlattığı için teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bütün çocuklarımıza ulaştıracağız” dedi.
Aydıncık İlçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Ay ise çocuklara gönderilen sütler için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Allah devamını erdirsin” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin