‘Çocuk Sokağı’ Oyun Alanlarıyla Donatıldı, Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi 28125. Sokak’ta ilk Çocuk Sokağı’nı, ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nde açtı.

13 Ekim 2022 Perşembe, 11:33
‘Çocuk Sokağı’ Oyun Alanlarıyla Donatıldı, Çocuklar Doyasıya Eğlendi
-

Tamamen çocuklar için dizayn edilen sokakta; geleneksel oyun alanları, pratik düşünceyi artıracak oyun alanları ve çocukların aileleriyle de birlikte oyunlar oynayabileceği noktalar yer alıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından Mersin’in 13 ilçesine de yapılması planlanan ‘Çocuk Sokağı’nın ilki, Fuat Morel’de bulunan çıkmaz sokakta açıldı.

Açılış kurdelesini çocuklar kesti

Açılış kurdelesini çocukların kestiği ve değişik gösterilerin sergilendiği Çocuk Sokağı, çocukların güvenle oyun oynayabileceği bir alan olarak ailelerden de tam not aldı. Sosyal Hizmetler Dairesi çocuklara kek ve limonata ikram ederken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi de hediye olarak patlamış mısır ve balon dağıttı.
Çocuk Sokağı’nın içerisine geleneksel oyun alanları çizerek rengarenk bir görüntü oluşturan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, pratik düşünceyi artıracak oyun alanlarına da yer verdi. Gün boyu sokakta oynayan çocuklar, bu sayede tablet ve telefondan uzak bir gün geçirdi.

Hasoğlu Dokucu: “Güvenle oynamanız bizim için önemli”

Çocuk Sokağı’nı oluşturma nedenlerini anlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Sizlerin eve kapanma, bilgisayara bağımlılık ve sosyal ilişkilerden uzak kalmış olmanız, bizim için önemli bir sorun. Bunu engellemek açısından da Çocuk Sokağı’nı yaptık. Çocuk Sokağı’nda sizlerin sevgi ve saygı içerisinde güvenle oynamanız ve kendinizi geliştirmeniz bizim için çok önemli. Size en güvenli oyun ortamları hazırlamak da ayrıca bizim görevimiz. Bu arada Dünya Kız Çocukları Günü de kutlu olsun” dedi.

“Çocuk Sokağı çok güzel, fazlasıyla eğlendik”

Alandaki her oyunu oynadığını söyleyen miniklerden Ayşenur Gülburnu, “Çok iyi geçiyor günüm. Gösteriye katıldım, oyunlara katıldım. Orada etkinlikler var onları yaptım” diye konuştu. Çınar Serkan Sarı da etkniliği, “Çok güzel, eğlenceli, bayağı güzel. Bulmaca oyunu çok güzel. Misket, yerden yüksek, taş kağıt makas, bir de labirent oynadım” cümleleriyle anlattı.

Berat Sait Aydaş etkinlikte çok eğlendiğini ifade ederek, “Palyaçolar geldi, oyun oynadık. Bize oyun öğrettiler. Arkadaşlarımı çağırdım, onlar da geldi. Çok mutluyum, çok eğlenceli, topaç alacağız, oyuncak alacağız” derken, Esra Taş da “Oyun oynadım, koştum, eğlendim. Şarkı söyledik, oyunlar oynadık beraber, çok eğlendik” ifadelerini kullandı. “Etkinlikte çok güzel şeyler yaptık” diyen 8 yaşındaki Elif Bade Teker ise, “Atlama yaptım, en çok ilgimi çeken pamuk prenses oldu. Şarkı söylediler. Patlamış mısır aldık” dedi.

“Bizler de bir anda çocukluğumuza geri döndük”

Hülya Ünlütemur, etkinlikte çocuklarla birlikte eğlenen annelerden. Ünlütemur, duygu ve düşüncelerini, “Şu manzarayı görünce aslında çocukluğuma döndüm. Diğer semtlerde de böyle etkinliklerin yapılmasını istiyorum. Çocuklar en azından sokağı öğrensinler. Sokakta neler oynandığını, neler yapıldığını, nasıl oyunlar yapıldığını görsünler. Ben kendim bu yaşımda, çocukluğumu yaşıyorum şu anda. Onların da tabii ki bunları yaşamasını çok istiyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” cümleleriyle ifade etti.
Çocuğunu etkinliğe getiren Fuat Morel Mahallesi sakinlerinden Aylin Nazlı Gül, “Çok güzel bir şey olmuş. Biz zaten bu taraflarda oturuyoruz. Akşamüstü buraya getiriyorum çocuğumu, oynuyor. Telefondan, tabletten uzak olsun. En azından biraz burada vakit geçirir ödevini yaptıktan sonra” derken, 2 çocuk annesi Gül Gülburnu da, Çocuk Sokağı’nı beğendiğini ifade ederek, “Çok güzel, mükemmel. Çocuklar eğleniyorlar” dedi.

Etkinlikte kendisinin de çocukluğuna döndüğünü söyleyen Gülşen Aslan ise, “Çok güzel olmuş. Çok teşekkür ediyoruz Sayın Vahap Seçer’e. Çocuklarımız eğlenecek, daha güzel oyunlar oynayacak. Bizim küçüklüğümüzdeki oyunlar. Çocukluğuma döndüm bir anda onları öyle görünce. Her şey çok güzel olmuş” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin