Çin ve Tayvan cumhurbaşkanlarının tarihi görüşmesi başladı

SİNGAPUR - Çin ve Tayvan cumhurbaşkanları, Çin İç Savaşı’ndan bu yana geçen 66 yıllık süreden sonra ilk kez Singapur’da bir araya geldi

07 Kasım 2015 Cumartesi, 12:59
Çin ve Tayvan cumhurbaşkanlarının tarihi görüşmesi başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
SİNGAPUR - Çin ve Tayvan cumhurbaşkanları, Çin İç Savaşı’ndan bu yana geçen 66 yıllık süreden sonra ilk kez Singapur’da bir araya geldi. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Yingjeou, basın mensuplarının önündeki uzun tokalaşmanın ardından, görüşmenin yapılacağı salona geçti.

Tayvan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Charles Chen tarafından hafta başında yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Ma’nın bu ziyaretinin amacı, boğaz barışını güvenceye almak ve Tayvan Boğazı’nın statüsünü sürdürmektir." ifadelerine yer verilmişti. Ayrıca, iki liderin yapacağı görüşme sonrası, herhangi bir anlaşmaya imza atılmayacağı ve ortak bir bildiri yayınlanmayacağı belirtildi.

Çin ve Tayvanlı yetkililer, ilk olarak 1993 yılında Singapur’da bazı anlaşmalara imza atmıştı. Bugün gerçekleşen tarihi liderler buluşması ile Singapur; Çin ve Tayvan arasındaki hassas görüşmelere ikinci kez ev sahipliği yapmış oldu.

Çin ve Tayvan cumhurbaşkanları, görüşmenin ardından yenilecek akşam yemeğinin ardından Singapur’dan ayrılacak. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu
MİLLETVEKİLİ UYSAL, REKTÖR ÖZEN İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS, MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. EROL YAŞAR İLE GÖRÜŞTÜ
MERSİN BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU, PATİKÖY’Ü ZİYARET ETTİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATI GİRİŞ NOKTALARINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI…

Mersin Haber ,Mersin