Çiftçilere Sağlık Hizmeti Müjdesi: Borçları Olanlar da Yararlanabilecek

Bağ-Kur’a olan prim borçları nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayan çiftçiler ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için önemli bir gelişme yaşandı.

19 Şubat 2025 Çarşamba, 14:28
Çiftçilere Sağlık Hizmeti Müjdesi: Borçları Olanlar da Yararlanabilecek
-

Bağ-Kur’a olan prim borçları nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayan çiftçiler ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için önemli bir gelişme yaşandı.

Alınan yeni karar doğrultusunda, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devlet ve üniversite hastanelerinden prim borcuna bakılmaksızın sağlık hizmeti alabilecekler.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından yayınlanan genelgede, 8 Ocak 2002 tarihli 4736 sayılı Kanun’un ilgili maddesine yapılan değişiklik doğrultusunda bu kararın yürürlüğe girdiği belirtildi. Genelgede, çiftçilerin ve yakınlarının herhangi bir ödeme yapmadan sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği vurgulandı.
Bu kapsamda, çiftçilere gerekli bilgilendirmenin yapılması ve kararın duyurulması için Ziraat Odalarına talimat verildi. Yetkililer, uygulamanın yıl sonuna kadar devam edeceğini belirterek, çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için sağlık hizmetlerine başvurabileceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, ABDURRAHMAN TUTDERE’Yİ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE OTOMOBİL İLE DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYÜ MERSİN JANDARMASI YAKALADI
Mersin'de Doğal Gençleştirme Sahaları Kontrol Edildi
Müftü Yığman, Uzman Vaiz Özsaraç’ın Babasının Cenaze Namazını Kıldırdı
TARSUS TSO, 1831 TARİHLİ TARSUS'UN NÜFUSU VE İDARİ DURUMU ADLI KİTAP TANITTI
BAŞKANVEKİLİ ŞENER'DEN HUZURKENT POLİS KARAKOL AMİRLİĞİ'NE ZİYARET
Mersin'de Yük ve Nakliye Firmalarının Trafik Güvenliği Toplantısı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEMMUZ AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BÜYÜKŞEHİR, ARAÇ FİLOSU’NUN BAKIM VE ONARIMINI KENDİSİ YAPIYOR
LGS TERCİHLERİ BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ’NDE YAPILIR

Mersin Haber ,Mersin