CHP'li vekilden 17-25 Aralık'la ilgili kanun teklifi

İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı 17-25 Aralık haftasının "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" olarak belirlenmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi

12 Aralık 2015 Cumartesi, 11:33
CHP'li vekilden 17-25 Aralık'la ilgili kanun teklifi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı 17-25 Aralık haftasının "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" olarak belirlenmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Gerekçesinde 17-25 Aralık'ta yaşanan hadisenin alelacele üzerinin kapatılmasının, toplumsal vicdanı ve halkın siyaset kurumuna olan güvenini 'sıfırladığına' değinen Erdem, adalete olan inancın ve güvenin yeniden tesis edilebilmesinin ilk şartı olarak halkın kendilerini yönetenlere dair "şeffaflık" algısının konsolide edilmesi gerektiğini ifade etti.

Siyasi yozlaşmanın en son hali olan rüşvet ve yolsuzluk karşısında kamu çalışanlarının ve halkın bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığı yazan teklifin gerekçesinde, "Aksi takdirde, denetlenebilirliği, şeffaflığı ve hesap verebilirliğine dair ciddi kuşkular ve suçlamalar bulunan bir siyasi iktidar, halk ve yönetim arasında ciddi uçurumlar açılmasına neden olacak ve demokrasinin halk arasında söylemden öteye gitmemesine ve içselleştirilmesi imkansız bir hale gelmesine neden olacaktır." diye belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hakkında dava açılan Erdem, duruşmanın 17 Aralık 2015'te yapılacak olmasını da bu anlamda manidar bulduğunu belirtti.

Teklifte şu maddeler yer aldı:

MADDE 1- Her yıl 17-25 Aralık tarihleri arası “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak belirlenmiştir.

MADDE 2- Her yıl 17-25 Aralık haftasında kamu kurum ve kuruluşlarında seminerlerle, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda yarışma, konferans ve ilgili eğitimlerle ve devlete bağlı radyo ve televizyon kanallarında bilinçlendirici yayınlarla yolsuzluk ve rüşvet konusuna ilişkin bilgilendirme yapılması sağlanır.

MADDE 3- 17 ve 25 Aralık tarihleri arasındaki Cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “yolsuzluk ve rüşvet” hakkında hazırlanacak hutbeler tüm camilerde okunur.

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GÜLNARLI YAREN'İN HAYALİ GERÇEK OLDU
KAYMAKAM UĞUR, ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI SANAT SERGİSİNE KATILDI
MESKİ, KELCEKÖY MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU HATTI YENİLEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
MERSİN SİNEMA OFİSİ FİLM PROJELERİNE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
Mersin Oda ve Borsalarından Tek Ses: "Ayrı Bir Sanayi Odası İstemiyoruz"
TOROSLAR BELEDİYESİNİN VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK
TARSUS KASIM EKENLER MTAL’DEN FİLİSTİN’E DESTEK KERMESİ
AK PARTİ MERSİN'DE TEŞKİLAT BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Gençlik Koordinatörü Nuh Özkan’a Başarı Belgesi
TARSUS’TA KURBANLIK HAYVAN SATIŞ NOKTASI BELİRLENDİ

Mersin Haber ,Mersin