CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'dan Flaş Açıklamlar

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adil Aktay, yaptığı basın toplantısında, partisinin Büyükşehir Adayı için “aslında o kişinin kim olacağı bugünden bellidir” dedi.

15 Ekim 2018 Pazartesi, 11:50
G: 15.10.2018 - 12:38
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'dan Flaş Açıklamlar
-

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adil Aktay, son zamanlar belediye başkanlığı adaylıkları ilgili artan spekülasyonlardan dolayı bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşanCumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adil Aktay, resmi bir açıklama olmadığı müddetçe dolaşan söylentilere kulak asılmaması gerektiği vurgusu yapıldı.
"ADAYIMIZIN KİM OLACAĞI BELLİDİR"
Cumhuriyet Halk Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına dair çokça haber yapıldığına işaret eden Aktay, “Bizim yapılan her habere cevap vermemiz, adı geçen kişilerle ilgili bir açıklama yapmamız düşünülemez. Her ismin peşine mi düşeceğiz? Ancak şu çok iyi bilinmeli ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin her biri Mersin’i bugünkünden çok daha doğru, çok daha iyi yönetebilecek değerli aday adayları çalışmalarını olanca hızıyla sürdürmekte. Projelerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu açıdan Cumhuriyet Halk Partisi’nde başka hiçbir partide görülmeyen üretkenlik ve demokratik zindelik söz konusudur. Ayrıca başvuru süresi bitmiş değildir. Başka değerli arkadaşlarımızın da aday adayı olması ayın 19’na kadar mümkündür. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir adayının kim olacağı konusunda herkes fikir cimnastiği yapabilir. Ama aslında o kişinin kim olacağı bugünden bellidir” dedi.
Aktay, partisinin adayını “Halkçı, sosyal demokrat, katılımcı, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip, Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve değerleri ile yoğrulmuş, örgütümüzün gönül rızasını almış bir isim” olarak tanımladı. Konuyla ilgili tüm duyum ve kulis bilgilerinin bu gözle okunmasını isteyen Aktay, “Sürekli polemik konusu yapılıyor. Bizim adayımızın tanımı budur” diye konuştu.
"NE BÖYLE BİR DÜŞÜNCE NE DE İLETİLMİŞ BİR TEKLİF VAR"
Aktay, Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili soruya tekrar aday profili tarifini yaparak, “Partiden teklif geldi demiyor, ‘taban’ diyor. Ona teklif götürmeye kim yetkili il başkanı. İl başkanının ne böyle bir düşüncesi ne de iletilmiş bir teklif var” dedi.
Gündemdeki anketle ilgili de açıklama yapan Adil Aktay, İl Başkanlığının henüz sonuçlandırılmış bir anketi olmadığını söyledi.
ADAY DEĞİLİM
Adil Aktay, kendisinin aday adaylığı ile ilgili soruya, yöneticilerin ayın 12’sine kadar istifa etmesi gerektiğini anımsatarak, “Örgüt yöneticilerinin ve başkanlarının ayın 12’sine kadar istifa etmesi gerekiyordu. Bir çalışmam yok” yanıtını verdi.
“Neden kadın aday adayı yok sorusuna” CHP Kadın Kolları Mersin İl Başkanı Pakize Esen cevap verdi. Esen, 4 kadın adayının önümüzdeki günlerde adaylıklarını açıklayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin