CHP Mersin Adayı Vahap Seçer, Roman Vatandaşlara Projelerini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nca Barış Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

09 Mart 2019 Cumartesi, 12:43
CHP Mersin Adayı Vahap Seçer, Roman Vatandaşlara Projelerini Anlattı
-

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Roman vatandaşlarla mahalle toplantısında buluştu. Belediye başkanı olması durumunda yapacağı projeleri anlatan Vahap Seçer, toplantı sonunda Roman vatandaşların ısrarlı isteğini geri çevirmedi ve mahalle sakinleriyle bir süre Roman havası eşliğinde oynadı.
Toplantının açılışında konuşan Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Roman toplumunun en büyük sorununun işsizlik olduğuna işaret etti ve çalışabilir yaştaki Roman vatandaşların yüzde 96’sının düzenli bir işi olmadığını söyledi. Daylam, eğitim ve barınma sorunlarına da dikkat çekti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, “Romanlar, Kürtler, Türkler, Kürtler, Çerkezler hepimiz bu ülkenin asli unsuruyuz. Bizde ayrımcılık yok. Ben bu şehrin abisi, kardeşi, babası olmak istiyorum. Bir baba evlatları arasında ayrım yapmaz. Size devletin imkanlarıyla hizmet vereceğiz. Sizin hakkınız olan parayla hizmet vereceğiz. O hizmeti verirken ayrımcılık olmaz” dedi.
Mersin’in temel sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Vahap Seçer, bu sorunu en yakıcı şekilde yaşayan kesimlerin başında da Romanların geldiğini söyledi. Seçer, “Yoksulluğu yok etme vaadiyle gelenlerin bugün nerede olduklarına bakın. Sizi yoksul bırakanlar utansın” ifadelerini kullandı.
Mersin’de insanların iş bulması için yatırımların yapılması gerektiğine değinen Vahap Seçer, yatırımcıları Mersin’e çekmek için çalışacağını kaydetti.
Mersin’de işsizlik ve yoksulluk sorununun ancak yatırımlarla, yeni istihdam alanlarıyla çözüleceğini belirten Vahap Seçer, “Bu ana sorunlar çözülene kadar yoksul vatandaşımıza belediye olarak destek olacağız. Her mahalleye kreş yapacağız. Anne babalar çocuklarını o kreşlere güvenle bırakacak. Mahalle mutfakları kuracağız. Vatandaş gidip ucuza yemek yiyecek, parası yoksa ücret de vermeyecek. Yoksullara sahip çıkacağız. Kış günü yoksul çocuklar üşümeyecek. Yoksul çocuğun montunu da alacağız, botunu da alacağız. Belediye bunun için var” dedi.
Mersin’in birçok mahallesinde olduğu gibi Romanların yaşadığı mahallelerde de kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Kentsel dönüşüm yapılırken, insanlar 50 yıldır, 70 yıldır oturdukları evlerinden edilirken elbette onların beklentileri, onların çıkarları önde olacak. Sizden destek istiyorum. Pişman olmayacaksınız. Allah da beni size karşı mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.
Vahap Seçer, akşam saatlerinde de Özgürlük Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Seçer ve mahalle sakinleri toplantı sonunda beyaz güvercinler uçurdu.
KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİYLE DE BULUŞTU
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle de bir araya geldi.
Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, kent konseylerini, ‘belediyelere ücretsiz hizmet veren proje atölyeleri’ olarak gördüğünü söyledi.
Vahap Seçer de, kent konseylerinin belediyeler açısından önemli bir yapı olduğuna dikkat çekerek, “Benim dönemimde belediyede takım çalışması hüviyetinde bir çalışma olur. İnsanları dinlemeyi, fikir ve öneri almayı severim. İşi sahibine teslim etmek gerektiğine inanırım. İnsana göre iş değil, işe göre insan anlayışıyla çalışırım” dedi.
Vahap Seçer, belediye başkanı olduğunda özel sektör yatırımcıları için Mersin Yatırım Danışmanlık Merkezi, esnaf için Esnaf Masası oluşturacaklarını da ifade etti.
Vahap Seçer konuşmasında ayrıca, Mersin’de gündelik hayata ve kent çevresine yönelik projeleri hakkında da bilgi verdi.
Vahap Seçer, şehir merkezinde bisiklet parkuru uzunluğunu 40 kilometreye çıkaracaklarını, kırsal mahallelerdeki çocuklara hizmet verecek gezici etkinlik merkezleri oluşturacaklarını, Adnan Menders Bulvarı sahilinde denize girilmesine olanak sağlayacak kumsallar oluşturacaklarını, Adnan Menderes sahilindeki parkı yeniden düzenleyeceklerini ve dar gelirli vatandaşların da yararlanabileceği, belediye eliyle işletilen kafeler kuracaklarını kaydetti.
CHP Mersin Adayı Vahap Seçer, Roman Vatandaşlara Projelerini Anlattı
CHP Mersin Adayı Vahap Seçer, Roman Vatandaşlara Projelerini Anlattı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin