Ceren’in Gitar Hayalini Büyükşehir Gerçeğe Dönüştürdü! Rahatsızlıkları Bulunan Ceren’e, Büyükşehir’den Sürpriz Doğum Günü

Özellikle sosyal hizmetleriyle en ücra mahallede yaşayan vatandaşları dahi yalnız hissettirmeyen Büyükşehir, farklı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören 13 yaşındaki Ceren’e sürpriz doğum günü partisi gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2020 Salı, 09:58
Ceren’in Gitar Hayalini Büyükşehir Gerçeğe Dönüştürdü! Rahatsızlıkları Bulunan Ceren’e, Büyükşehir’den Sürpriz Doğum Günü
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine ve her yaş grubundan yurttaşlara ulaşmaya devam ediyor.
Tarsus’ta anne ve ablasıyla eski yapı taş binada mütevazi bir yaşam süren Ceren Başgut’a doğum günü pastası hazırlayan Büyükşehir ekipleri, hediyeleri de unutmadı. Ceren’in en büyük hayali olan bir gitara sahip olma isteğini ise Başkan Vahap Seçer yerine getirdi. İlkokul 3. sınıftan bu yana bir gitara sahip olmak istediğini söyleyen Ceren Başgut, “En önemli hayalim buydu. Şimdi hayalim gerçekleştiği için çok mutluyum. Teşekkür ediyorum” dedi.
Koronavirüs (COVID-19) salgını süresince sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek toplumun tüm kesimlerine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, her birinin farklı hikayesi olan ve yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle evden çıkamayan her yaş grubundan yurttaşın kapısını çalmaya devam ediyor. Büyükşehir, farklı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören 13 yaşındaki Ceren’e sürpriz doğum günü partisi gerçekleştirdi. Ceren’in en büyük hayali olan bir gitara sahip olma isteğini ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yerine getirdi.
Ceren’in gitar hayali gerçek oldu
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayatına dokunduğu kişilerden biri de Tarsus’ta yaşayan 13 yaşındaki Ceren Başgut oldu. Tarsus’ta Şehit Kerim Mahallesi’nde, eski yapı taş binada annesi ve ablası ile mütevazi bir yaşam süren orta son sınıf öğrencisi Ceren’in, tip 1 diyabet ve kalp kapakçıklarında rahatsızlıkları bulunuyor.
Gülen yüzüyle çevresine ışık saçan Ceren’in en büyük hayali ise gitar sahibi olmaktı. Geçtiğimiz günlerde Ceren’in isteğini öğrenen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, doğum gününün de yaklaşmasıyla hazırlıklara başladı. Büyükşehir ekipleri hazırladıkları doğum günü pastası ile birlikte Ceren’in annesi Dürdane Ösme ve ablası Senem Yaren Başgut’la birlikte yaşadıkları evin kapısını çaldı.
Mumları yanan doğum günü pastasını gören Ceren, büyük heyecan yaşadı. Mumları söndürdükten sonra ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisine gönderdiği gitar ve diğer hediyeler takdim edildi. Giysi ve kitap armağanlarını sevinçle alan Ceren, hayallerini süsleyen gitarın da kendisine hediye edilmesi sırasında bu kez sevincini gülücükler saçarak gösterdi.
Anne duygu dolu anlar yaşadı
Kızı Ceren’in küçük yaşlarda yakalandığı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğünü ve özellikle Koronavirüs sürecinde onu koruma adına daha hassas davrandıklarını kaydeden anne Dürdane Ösme, “Sürpriz doğum günü oldukça moral oldu. Özellikle hediyeler verilmesi kızımı daha da mutlu etti. Onun yaşadığı bu mutluluk, dünyalara değer. Başkan Vahap Seçer’e ve tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
İlkokuldan bu yana en büyük hayaliydi
İlkokul 3. sınıftan bu yana bir gitara sahip olmak istediğini ifade eden Ceren Başgut ise, “Gitar çalmak istiyordum. İlkokul 3. sınıftan bu yana en önemli hayalim buydu. Şimdi hayalim gerçekleştiği için çok çok mutluyum. Teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin