Cep Telefonu Tamirinde Yeni Düzenleme

İkinci El Cep Telefonu Tamirinde 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' Zorunlu Hale Getirildi

20 Mart 2021 Cumartesi, 18:02
Cep Telefonu Tamirinde Yeni Düzenleme
-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) aracılığıyla mesleklere standart, çalışanlara da mesleki yeterlilik kazandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda çalışma hayatına nitelikli insan kaynağı kazandırma çalışmalarını sürdüren Bakanlık, ikinci el telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde, tamir bakım ve onarımı yapan iş yerlerinde mesleki yeterlilik belgesine sahip personelin çalıştırılmasını zorunlu hale getirdi.

Söz konusu düzenleme, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliği ile hazırlandı. 22 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında hayata geçirildi.

Cep telefonu tamir bakım ve onarımcılarına yönelik getirilen mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun detayları ise şu şekilde olacak: “TSE standardı ve bakanlıktan alınan yenileme yetki belgesine dayanarak faaliyet gösterenlerin TS 1390 standardına uygunluklarını gösteren Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi alması zorunlu olacak. İş yerlerinde artık elektronik/haberleşme dalında diplomalı, ustalık belgesine sahip ya da bu alanda mesleki yeterlilik belgesine sahip kişiler yer alacak. Bu kişiler bordrolu olarak tam zamanlı çalışacak. İş yerinde ayrıca başka iş yerlerinde çalışmayan en az 7 teknik eleman bulunacak.”

82 Milyon Mobil Abone Bulunuyor

Bakanlık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporuna göre 2020 yılında ülkemizde mobil abone sayısının yaklaşık 82 milyon olduğunu, bu doğrultuda cep telefonlarının tamiri ve onarımında mesleğinde yetkin, belgeli kişilerin çalışması için düzenleme yapıldığını açıkladı.

Mesleğin Kalitesi Artacak

Öte yandan, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmesiyle birlikte mesleğin kalitesinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda yetkin olmayan kişilerin, cep telefonu bakım ve onarım işlerini yapmasının önüne geçilecek. Ayrıca ilgili alanda belge almak isteyen kişilerin MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuruda bulunabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİNE GEÇİT VERMİYOR
MERSİN’DE KURUMLAR YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN BULUŞTU
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ ULU CAMİİ'DE AŞURE İKRAMINDA BULUNDU
Başkan Çakır, Türkiye-kktc Ticaret Odası Forumu Yuvarlak Masa Toplantısı’na Katıldı
ÇAMLIYAYLA'DA GÖREV SÜRELERİ SONA EREN KURUM AMİRLERINE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
VALİ TOROS'TAN, MERSİN İDMANYURDU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
MERSİN'DE YÖRÜKLERİN GÖÇ YOLLARI DÜZENLEDİ
TARSUS'TA BİTKİ KORUMA BAYİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
MÜDÜR KARADAĞ'DAN, MÜDÜR ŞAHİN'E ZİYARET
MÜDÜR ŞAHİN, ÇAMLIYAYLA ÜRETİCİ KADINLAR DERNEĞİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİ

Mersin Haber ,Mersin