Çamlıyayla’da 5. Geleneksel İğne Oyası Festivali Coşkuyla Geçti

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel İğne Oyası Festivali, coşkulu bir şekilde başladı.

24 Ağustos 2019 Cumartesi, 23:04
Çamlıyayla’da 5. Geleneksel İğne Oyası Festivali Coşkuyla Geçti
-

Mersin Valiliğinin himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 5. Geleneksel İğne Oyası Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
Yapılan yürüyüşün ardından programın açılış konuşmasını yapan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, "Çamlıyayla’nın en güzel şekilde tanıtılması için ellerinde gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.
Başkan Tepebağlı, “Çamlıyayla gerek tarihi ve gerekse doğasıyla bu ülkenin önemli şehirlerindendir. Ama bunu insanlara ulaştırmak ve anlatmak gerekiyor. Bu yüzden bu tür etkinlik birer fırsattır. Bizler bu tanıtımın yapılması için elimizden geleni yapacağız ve yapmak zorundayız. Çamlıyayla’ya özgü olan iğne oyası gerçekten tamamen el işi göz nuru eserlerdir. Değerli kadınlarımızın kızlarımızın ellerinde çıkarak evlerimizi ve bizleri süslüyor. Bu yüzden bu eserlere gereken değeri vermeliyiz. Ayrıca tüm Türkiye’ye derinden yaralanan Emine Bulut cinayeti bizleri derinden sarsmıştır. Kadınlarımız bizelere emanettir. Bu şiddetler artık son bulmalı ve zanlılar gereken en ağır cezayı almalıdırlar” ifadelerini kullandı.
Programa katılan Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan günün anlam ve önemini anlatan birere konuşma yaptılar.
Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen “İğne Oyası” temalı defile büyük ilgiyle izlenirken, program düzenlenen konserler gece geç saatlere kadar sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin