Caddede Özgürce Voleybol Oynayıp Bisiklete Bindiler

Avrupa Hareketlilik Haftası Mezitli’de dolu dolu bir hafta yaşanmasına neden oldu. Viranşehir sahilinde gerçekleştirilen Otomobilsiz Kent Günü kapsamında çocuklar kapatılan caddede voleybol, tenis oynadı, Sokak Antrenmanları Topluluğu sergilediği akrobatik hareketlerle heyecanlı anlar yaşanmasına yol açtı.

23 Eylül 2019 Pazartesi, 13:44
Caddede Özgürce Voleybol Oynayıp Bisiklete Bindiler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Avrupa Hareketlilik Haftası Mezitli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürlerinin bisiklet sürerek başlattığı etkinlikler ‘Otomobilsiz Kent Günü’ ile sona erdi. Araç trafiğine kapatılan Viranşehir Caddesi etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, voleybol, tenis, satranç oynarken, Sokak Antrenmanları Topluluğu da gösterileri ile heyecanı doruğa taşıdı. Asfalta çizilen çizgilerle eski çocuk oyunları yeniden canlandırıldı. Ruhsal rahatlamanın fiziksel gelişime etkilerinin gösterildiği FalunDafa büyük ilgi çekerken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bisiklet sürdü. Belediyemizin desteğiyle faaliyetlerini sürdüren Mezitli Pompei Tiyatrosunun gençleri de gösterileri ve kostümleriyle büyük ilgi çekti.
“MEZİTLİ ÇOK HAREKETLİ BİR HAFTA GEÇİRDİ”
Mezitlililerin çok hareketli bir hafta geçirdiğini dile getiren Başkan Tarhan “Mezitli zaten dinamik ve canlı bir ilçe. Bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası bünyesine katılarak kentimizi daha hareketli bir hale getirdik. Bir hafta boyunca süren etkinliklerimiz oldukça güzel geçti ve önemli derecede katılım sağladık.Zumba dans grubumuz ve personellerimizle belediye binamızın önünde bir gösteri gerçekleştirdik. Sabah sporunu çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte yaptık.Gerçekleştirdiğimiz Mezitli turunda ise yine meclis üyelerimizle, personelimizle, birim müdürlerimizle, muhtarlarımızla belli bir güzergahta bisikletlere binerek gezinti yaptık.Mezitli caddelerinde yürüyüş yaparak halkımızla ve esnaflarımızla sohbetler ettik, daha aktif bir kent için projelerimizi anlattık. Yine bu hafta içerisinde Tepeköy ve Sarılar Mahallerimizi ziyaret ederek Avrupa Hareketlilik Haftasını kırsal kesime de taşımış olduk. Bu hafta bizim için son derece önemli olay da Rekortmen bateristimiz Oktay Kızılkaya’nın 160 saat sürecek rekor denemesine başlaması oldu. Kızılkaya'nın, ara vermeden bateri çalarak rekora ulaşacağından hiç kuşkumuz yok. Sahilde sürekli bateri ve müzik sesinin olması oradaki ambiyansı da değiştirdi” dedi.
“CADDEDE VOLEYBOL, TENİS OYNADILAR”
Avrupa hareketlilik Haftasının son gününde ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğinde ise haftayı yine bisiklet sürerek kapattıkları bilgisini veren Başkan Tarhan, “Bisikletini, Patenini, Kaykayını Al Gel’ denilerek çağrı yaptığımız ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Viranşehir Caddesi'ni tüm gün motorlu araç trafiğine kapatarak sadece yaya ve bisikletlilerin kullanımına açık tuttuk.Bisiklet turunun yanı sıra bisiklet eğitimleri ve yarışmaları gibi çocuklara yönelik faaliyetlerin yanında sokak sanatçılarıda performansları ile renkli bir gün yaşanmasını sağladılar. Mini tenis, satranç, ip atlama, voleybol, sek sek, sokak antrenmanları gibi sokak oyunları Zumba, FalunDafa gösterileri yapıldı” diye konuştu.
“İNSANLARIMIZIN MUTLAKA SPORUN BİR DALI İLE İLGİLENMESİNİ İSTİYORUZ”
Mezitli’nin çağdaş ve hareketli bir kent olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Hizmetlerimize yön verirken, insanların Mezitlili olmaktan mutlu olduğu dinamik bir kent olmasına önem veriyoruz. Herkesin bisiklet kullanmasını, yüzme öğrenmesini, sporun bir dalıyla uğraşmasını istiyoruz. İnsanların daha çok bisiklete binmesini özendirmenin yanında, günlük yaşamlarında bisiklet kullanımının ne denli önemli olduğuna dikkat çektik. Biz Mezitli’de bisikleti kullanalım istiyoruz. Bunu sağlamak amacıyla Mezitli’de onlarca kilometre bisiklet yolu yaptık. Sağlık Bakanlığı aracılığı ile 1350 bisiklet dağıtarak Mezitli’de bisikletin yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştık” diye konuştu.
“HAREKET ET SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜR”
Sağlıklı bir yaşam için aktif ve kaliteli bir şekilde yaş almak gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hareketlilik sadece bisiklet değildir. Yürüyüş yapmak, asansör yerine merdiveni seçmek, yüzmek sağlıklı bir bünyeye ve vücuda sahip olmanın olmazsa olmaz koşulları arasındadır. Beslenmemize dikkat ettiğimiz gibi daha çok hareket ederek zinde kalmaya da önem göstermeliyiz. Tüm vatandaşlarımıza gerçekleştirdiğimiz Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimize gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin