Büyükşehirle Mut Daha Mutlu, MESKİ Hizmetlerinin Açılışı Mut'ta Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Mut ilçesine kazandırılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

08 Mart 2019 Cuma, 00:39
Büyükşehirle Mut Daha Mutlu, MESKİ Hizmetlerinin Açılışı Mut'ta Yapıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Kocamaz, Mut Çınaraltı Park’ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Mut Mezbahası, Dağpazarı İçmesuyu Şebeke ve İsale Hattı, Aydınoğlu İçmesuyu Terfi Hattı ve Alkaçam İçmesuyu Terfi Hattı’nın açılışlarını gerçekleştirerek, Mut halkı ile bir araya geldi.
Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Eski Devlet Bakanı ve Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, Gülnar İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarı, İYİ Parti ve Demokrat Parti İl ve İlçe Yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile yüzlerce Mutlu katıldı.
Başkan Kocamaz, “Mutlular yapılan hizmetlerden mutlu oldu”
Törende kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Geçmiş 5 yılı sizlerle beraber geçirdik. Bu 5 yılın acısı oldu, tatlısı oldu ama Mutlular yapılan hizmetlerden mutlu oldu. Bizlerde onların mutlu olmasından mutluluk ve gurur duyduk. Cenab-ı Allah’a da bu hizmetleri bize nasip ettiği için de şükrettik. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizin de Mut ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah bir sonraki dönemde çözemediğimiz problemleri de çözeceğiz diyerek yola çıkmıştık. Ancak bizimle demokratik kurallar çerçevesinde yarışamayacaklarını anlayanlar bir şekilde önümüzü kestiler. Bizim sizlere hizmet imkânımızı ortadan kaldırmaya kalktılar. Elbette 25 yıl bir fiil bu millete hizmet etmiş bir Belediye başkanı olarak nefsanî duygularla hareket etmemiz mümkün değildi. Biz bunları aştık. Bugüne kadar hiç eğilmedik, bükülmedik ”dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesilerek, hizmetlerin açılışı gerçekleştirildi.
MESKİ’nin Mut hizmetleri göz dolduruyor
Yatırımları ve projeleri ile Mersin’in alt yapısını değiştiren ve dönüştüren, içmesuyu projeleri ile susuz köy bırakmayan MESKİ Genel Müdürlüğü Mut’ta yaptığı hizmetlerle göz dolduruyor.
Dağpazarı Mahallesi’nde MESKİ ekipleri tarafından yapılan ve 453.999 TL maliyetli İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı Yenilenmesi Yapım İşi kapsamında muhtelif çap ve atülerde 9.619,00 metre HDPE boru döşenmesi, 4 adet tahliye odası vantuz odası ve kaptaj odası yapıldı.
MEKSİ ekipleri tarafından Aydınoğlu Mahallesi’ne yapılan ve 318.308 TL maliyetli proje kapsamında İçme Suyu Terfi Hattı ile 75 m³'lük Depo Bakım ve Onarım Yapım İşi kapsamındamuhtelif çap ve atülerde 4041 metre HDPE boru ile terfi hattı döşenmesitahliye odası, 2 adet vantuz odası, terfi merkezi ve 1 adet 75 m3'lük depo bakım onarımı yapıldı.
Alaçam Mahallesi İçmesuyu Yapım İşi kapsamında ise 201.433 TL maliyetle, 1 adet 120 metre derinliğinde sondaj kuyusu açılırken, 1 adet trafolu terfi merkezi, enerji nakil hattı ve terfi hattı yapıldı.
Mut Mezbahası, Mutluların hizmetinde
Mutlu vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda modern ve tam donanımlı bir şekilde 7.832,62 m2açık alan ve 1.028 m2kapalı alan üzerine inşa edilen kesimhane içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrı ayrı düzenlenmiş kesim hattı bulunuyor. Günlük kesim kapasitesi 30 büyükbaş hayvan, 130 küçükbaş hayvan olan mezbahada etlerin ve sakatatların muhafazası için 390 m3kapasitede toplam üç adet soğuk hava odası bulunuyor ve kesim sonucu oluşan atık suyun bertaraf edilmesi için günlük 40 m3kapasiteli atık su arıtma tesisi yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin