BÜYÜKŞEHİR’İN SAYAPARK KAVŞAĞI’NDAKİ UYGULAMASI TRAFİK AKIŞINI RAHATLATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Sayapark Kavşağı’ndaki çalışmalar 48 saat içerisine tamamlandı.

03 Mart 2025 Pazartesi, 14:10
BÜYÜKŞEHİR’İN SAYAPARK KAVŞAĞI’NDAKİ UYGULAMASI TRAFİK AKIŞINI RAHATLATTI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Sayapark Kavşağı’ndaki çalışmalar 48 saat içerisine tamamlandı. Raylı sistemle entegre olarak yapılacak katlı kavşak uygulaması hayata geçirilene kadar trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan Akıllı Kavşak çalışmasıyla, trafik akışında yaklaşık yüzde 40 oranında verimlilik sağlanacak. Sorunları çözmek amacıyla, planlanandan daha erken sürede bitirilen Akıllı Kavşak projesinde, trafik ışıkları araç yoğunluğuna göre dinamik olarak ayarlanabiliyor. Yapılan çalışmalar sayesinde, kavşağın trafik yoğunluğu etkili bir şekilde kontrol altına alınıyor ve sürücüler daha hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Hüseyin Okan Merkezi Bulvarı üzerinde bulunan Sayapark Kavşağı’ndaki çalışmaları hızla tamamladı. Raylı sistemle entegre olarak yapılacak katlı kavşak uygulaması hayata geçirilene kadar trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan Akıllı Kavşak çalışmasıyla, trafik akışında yaklaşık yüzde 40 oranında verimlilik sağlanacak.

 

Araç sirkülasyonunun çok yoğun olduğu bölgede 48 saatte tamamlanan Akıllı Kavşak çalışmasıyla, kavşağın merkezi bir konumda bulunması nedeniyle kuzey, güney, doğu ve batı yönlerinde yoğun trafik sıkışıklıkları yaşanıyordu. Bu sorunları çözmek amacıyla, planlanandan daha erken sürede bitirilen Akıllı Kavşak projesi; 4 yönden gelen araç yoğunluğunu azaltarak, trafik akışının hızlanmasını sağlıyor.

 

Trafik ışıklarının süreleri, araç yoğunluğuna göre ayarlanıyor

Akıllı Kavşak sisteminde trafik ışıkları, araç yoğunluğuna göre dinamik olarak ayarlanabiliyor. Işıklarda biriken araç sayısına göre hesaplanan süreler, bekleyen araç sayısını en kısa sürede azaltmayı amaçlıyor. Yapılan bu hesaplamalar sayesinde, kavşağın trafik yoğunluğu etkili bir şekilde kontrol altına alınıyor ve sürücüler daha hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyor.

 

Ekipler çalışma noktasında toplamda 2 bin 100 ton asfalt ve 600 metre bordür imalatı gerçekleştirdi. Mevcutta bulunan dönel kavşak tamamen kaldırılarak, Akıllı Kavşak modeli tamamlandı. Akıllı Kavşak sistemlerinin; ilerleyen dönemde daha fazla bölgede uygulanarak, şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

 

Adanur: “Akıllı Kavşak çalışması sayesinde, trafik akışında yüzde 40 verim sağlandı”

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nde görev yapan Mert Can Adanur, Sayapark Kavşağı’ndaki çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ortak yürütülen bu çalışma 48 saatte tamamlandı. Burası merkezi bir yer olduğu için kuzey, güney, doğu ve batı yönlerinde çok fazla trafik yoğunluğu mevcuttu. Bu sebeple Akıllı Kavşak projesi yapıldı. Çalışma sayesinde, trafik akışında yüzde 40 oranında verim sağlandı” dedi.

 

Akıllı Kavşakların, araç yoğunluğunu hesaplayarak çalıştığını anlatan Adanur, “Araç yoğunluğuna, ışıkta biriken araç sayısına göre belli bir süre hesaplanır. Bu süre sayesinde, ışıkta bekleyen araç sayısını en kısa sürede azaltma yönüne gidilir. Trafik ışık süresi, araç yoğunluğuna göre ayarlanıyor. Örneğin batı istikametinden gelen araçları, en kısa sürede doğuya veya diğer arterlere aktarmak amacıyla süre hesaplaması yapılıyor. Bu süre hesaplaması sayesinde sistem, araç yoğunluğunu kavşaktan alıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer ve Meral Seçer, Tarsuslularla ‘Bayram Sofrası'nda Buluştu
Tarsus'ta akşam saatlerinde ev yangını
VALİ TOROS, ERDEMLİ HUZUREVİ İLE ERDEMLİ DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ
VALİ TOROS, MERSİN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA BAYRAM ZİYARETİNDE BULUNDU
VALİ TOROS, RAMAZAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI
DUZENSİZ GÖÇMENLERE YONELİK DENETİMLER BAYRAMDA DA DEVAM EDİYOR
MHP ÇAMLIYAYLA'DA BAYRAMLAŞMA
GAZETECİ UĞUR KARAGÜLMEZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
TARSUS'A YABANCI TURİST İLGİSİ
Evini Ateşe Verdi, İtfaiye ve Polise Direndi

Mersin Haber ,Mersin