Büyükşehir’in Karbon Ayak İzi Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı

“İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Arttırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı” hibe almaya hak kazandı.

06 Ekim 2017 Cuma, 18:28
Büyükşehir’in Karbon Ayak İzi Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı
-

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen “İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Arttırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı” kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından başvurulan “Stand up to Climate Change”  (İklim Değişikliği İçin Ayağa Kalk/Karşı Çık) başlıklı proje, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.


Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından finanse edilen ve yararlanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan “İklim Değişikliği Kamu Bilincinin Artırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi” açılış konferansı, geçtiğimiz günlerde Ankara Sheraton Otel’de gerçekleşti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen açılış konferansında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan ve koordinatörlüğünü Dr. Bülent Halisdemir’in yaptığı “Stand up to Climate Change” (İklim Değişikliği İçin Ayağa Kalk/Karşı Çık) başlıklı proje detaylı raporlama sürecini başarı ile tamamlayarak hibe almaya hak kazandı.
Mersin Üniversitesi ve GEKSANDER kuruluşları ile geniş bir kapsama yayılımı sağlanan ve 200 bin Euro hibe miktarına sahip olan proje ile kamuoyunda “İklim Değişikliği” konusunda farkındalığın yaratılması, adaptasyonun sağlanması ve iklim değişikliğine neden olan faktörlerin azaltılması için Mersin’de pilot bölgelerde karbon ayak izi oluşturularak, gerekli önlemler ve iyileştirmeler için öneriler ve uygulamaların yapılması amaçlanıyor.


Mersin halkı bu proje ile bilinçlenecek
Detaylı raporlama sürecini başarı ile tamamlayarak hibe alamaya hak kazanan proje ile belediyelerde ve diğer hükümet organlarında görev yapmakta olan çevre görevlilerinden oluşacak en az 250 karar vericiyle iklim değişikliğine uyum ve azaltma kapasitesini güçlendirmeye yönelik çalıştay ve toplantılar düzenlenecek.
Karbon ayak izi bilinci oluşturulması için 4 bin hane tespit edilerek, hanehalkına dayalı karbon ayak izi ölçümü yapılacak ve neden olan faktörleri anlamak için iki anket çalışması ve karbon ayak izi ölçümleri gerçekleştirilecek. Bu çalışmaların sonunda karbon ayak izi farkındalığı kapsamında 5 bin adet kitapçık vatandaşların bilgilendirilmesi için dağıtılacak.
Hanehalkı geri dönüşümüne yönelik bilinçlendirme faaliyetleri için farklı bir bölgede 3 bin hane seçilerek, geri dönüşüm davranışları üzerine farklı bir araştırma yürütülecek. Seçilen hanelerde iki hafta boyunca evde geri dönüşümün kullanım ve üretkenlik düzeyleri ölçülecek.
Sürdürülebilirliği ve çevrenin korunmasını sağlamak amacıyla Mersin genelinde en az 3 bin çocuk ve gence çevre üzerine farkındalık eğitimi verilecek ve Mersin'deki gerçek ve tüzel kişiler, iklim bilincini geliştirme günü, iklim uygulaması ve tanıtım amaçlı 'doğru veya yanlış' videolarla projeden haberdar edilecek.
Mersin’de katı atık yönetimi uygulamalarını geliştirmek amacıyla “Belediye Katı Atık Yönetimi Eylem Planı” hazırlanıp 500 paydaşa dağıtılarak bilgilendirme sağlanacak.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
NORVEÇ, MERSİN'DE DÖRT ALANDA YATIRIMA ODAKLANIYOR
SKOLYOZ FARKINDALIĞI TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BAŞLADI
SİLİFKE'DE ARACIN ALTINDA KALAN KIZ YOĞUN BAKIMDA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Mersin Haber ,Mersin