Büyükşehir’in Bahçesine Konan Ebabil Koruma Altına Alındı

Ömürlerinin büyük bölümünü havada geçiren ve çok nadir görülen Ebabil kuşlarından biri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesine kondu.

03 Ağustos 2019 Cumartesi, 14:02
Büyükşehir’in Bahçesine Konan Ebabil Koruma Altına Alındı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Seçer, yavru Ebabil kuşunu, Tarsus Hayvan Parkı ve Doğal Yaşamı Koruma Merkezi’ne gönderilmek üzere Veterinerlik Hizmetleri yetkililerine teslim etti.
Başkan Seçer, “Bu kuş baharın habercisi ama biliyorsunuz Mersin’e bahar geleli 4 ay oldu. Bu kuşun uğur getirdiği söyleniyor. İnşallah Mersin’e uğur getirecek. Çünkü belediyenin bahçesine düşmüş. Demek ki belediyemiz bu dönemde Mersin’e hayırlı ve güzel işler yapacak” dedi.
Ömrünün büyük bölümünü uçarak geçiren, dünyanın en nadir ve hakkında en çok araştırma yapılan kuşlarından biri olan Ebabil kuşu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesine kondu. Sebebi bilinmeyen bir nedenle yere inen ve yeniden havalanamayan yavru Ebabil kuşu için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gerekli kontrollerin yapılması ve tekrar doğaya salınması için kuşu Tarsus Hayvan Parkı’na gönderdi. Başkan Seçer, “Bu kuş baharın habercisi ama biliyorsunuz ki Mersin’e bahar geleli 4 ay oldu. Bu kuşun uğur getirdiği söyleniyor. İnşallah Mersin’e de uğur getirecek. Çünkü belediyenin bahçesine düşmüş. Demek ki belediyemiz bu dönemde Mersin’e hayırlı ve güzel işler yapacak” dedi.
Büyükşehir’in arka bahçesine konan yavru Ebabil kuşunu, personeller buldu. Ender görülen Ebabil kuşuyla yakından ilgilenen Başkan Seçer, yavru kuşu Tarsus Hayvan Parkı ve Doğal Yaşamı Koruma Merkezi’ne gönderilmek üzere Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkililerine teslim etti. İlk kontrolünde sağlıklı görünen yavru kuş, Tarsus Hayvan Parkı’nda detaylı tüm kontrolleri yapıldıktan sonra özgürlüğüne kavuşması ve yeniden göklerde süzülebilmesi için doğaya salınacak.
“Bu kuş baharın habercisi ama Mersin’e bahar geleli dört ay oldu”
Yavru Ebabil kuşunu Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Cücük’e teslim eden Başkan Seçer, baharın gelişinin habercisi olan ve müjde getirdiğine inanılan kuşun Büyükşehir Belediyesi için yeni müjdeler getireceğine inandığını ifade etti. Seçer, “Ebabil kuşunun özellikleri nelerdir diye biraz araştırdım. Çok gizemli bir kuş olduğunu öğrendim. Sürekli havada olan bir kuş. Sadece üremek için yere iniyor ve daha çok ilkbaharda görülüyor. Sonbaharda güneye, sıcak iklimlere doğru göçüyor. Bu kuş baharın habercisi ama biliyorsunuz Mersin’e bahar geleli 4 ay oldu. Biraz gecikti bizim Ebabil kuşu. Yolda süreyi fazla harcamış” dedi.
“Bu kuş Mersin’e yapılacak güzel hizmetlerin müjdecisi”
Ebabil kuşunu en kısa sürede özgürlüğüne yeniden kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “Ebabil kuşumuz gayet iyi, sağlıklı görünüyor. Gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra uçacak ve kendini koruyacak hale geldiğinde doğaya bırakacağız. Özgürlük güzel bir şey, hayvanların da insanların da özgür olması gerekiyor” diye konuştu.
Ebabil Kuşu neden bu kadar gizemli?
Ebabil, dünyanın en esrarengiz kuşlarından biri. Ömrünü havada geçiren, hatta havada uyuyan Ebabil, dünyanın en çok merak edilen ve en az görülen kuşu olma özelliğini taşıyor. Ebabilleri görmek çok zor olduğu için seslerini de duymak neredeyse imkansız. Üremek dışında uyumak için bile yere inmeyen Ebabiller, haklarında en çok araştırma yapılan kuşların başında geliyor. Yüksek binaların çatılarının uzak ve erişilemeyecek noktalarında yuva yapan Ebabil kuşları, halk arasında “baharın habercisi” olarak nitelendiriliyor. Ebabil görebilen insanlar şanslı sayılıyor.
Büyükşehir’in Bahçesine Konan Ebabil Koruma Altına Alındı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin