Büyükşehir’in Atölye Etkinlikleriyle Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla Tarsus’ta ve Mersin merkezde çeşitli etkinlikler düzenledi.

12 Ekim 2021 Salı, 11:48
Büyükşehir’in Atölye Etkinlikleriyle Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl tüm dünyada 11 Ekim’de kutlanan “Dünya Kız Çocukları Günü”ne özel bir dizi etkinlik düzenledi. Tarsus’ta ve Mersin merkezde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde kız çocukları, hem günlerini kutladı hem de keyifli vakit geçirdi.

Kız öğrenciler, Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ndeydi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kız öğrencileri ile öğretmenleri, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Tarsus’un Şehit Kerim Mahallesi’nde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ni ziyaret etti. Birim Sorumlusu Emre Aşkın ve birim öğretmeni Bekir Küçükala tarafından karşılanan kız öğrencilere çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Emre Aşkın, 7-17 yaşındaki tüm çocukların ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınların atölye faaliyetlerinden faydalanabildiklerini söyleyerek, atölye bünyesinde robotik kodlama, üç boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve daha pek çok aktivitenin eğitiminin verildiğini kaydetti. Aşkın, öğrencilere uygulamalı çalışma da gerçekleştirdi.

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Tarsus’taki bir diğer etkinlik de Altaylılar Mahallesi Ötüken Parkı içerisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye eğitimcilerinden Ela Canbolat tarafından hazırlanan etkinlikte, müzik eşliğinde oyunlar oynandı, resim boyama ve diğer atölye çalışmaları düzenlendi.

Miniklerin tokaları kadınların hünerli ellerinden çıktı

Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde faaliyet yürüten dikimhanede ise kadınlar, parça kumaşlardan çocuklar için rengârenk tokalar dikti. Etkinlikte çocuklara boyama kitabı, renkli kitap ayracı ve şapka hediye edildi.

Çocukların dilinden çocuk hakları eğitimi

Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yer alan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklerde ise kız çocukları eğlenerek haklarını öğrendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde avukat olarak görev yapan Nida Gamsız, çocuklara haklarıyla ilgili bilgiler verdi. ‘Çocuğum haklıyım’ kartlarıyla eğlenerek öğrenen çocuklar, etkinlik sonunda çocuk haklarını içeren illüstrasyon boyama da yaptı. Eğitici Melis Sonay Berber ile birlikte taç süslemesi yapan çocuklar, kendi zevklerine göre süsledikleri taçları taktı.

“Kız çocuklarıyla bir dizi atölye çalışmaları yaptık”

Avukat Nida Gamsız, düzenledikleri tahmin oyunu ile çocuk haklarını oyunlaştırarak anlatacaklarını söyleyerek, “Kız çocuklarıyla bir dizi atölye çalışmaları yaptık. Bunlardan bir tanesi ‘Çocuk Hakları’ atölyesi, ‘çocuğum haklıyım’ kartlarıyla çocuklara haklarını öğreten bir tahmin oyunu oynayacağız. Bunun sonrasında çocuklarla bir boyama etkinliğimiz olacak. Çocuk haklarını içeren illüstrasyonları boyayacaklar” dedi. Kız çocuklarının eğitim hayatına katılımlarının hala yeterli orana ulaşamadığını belirten Gamsız, eşitsizliklere değinerek, çocuklara farklı bir vizyon katmak istediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin