Büyükşehir’den Turizm Sektörü’ne İstihdam Desteği, Büyükşehir’in Mertuseg Projesi’nde Yer Alan Gençler İçin Kariyer Günleri Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, gençleri turizm alanında istihdama dâhil etmek için hayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında ‘Kariyer Günleri’ düzenlendi.

27 Mayıs 2024 Pazartesi, 17:41
Büyükşehir’den Turizm Sektörü’ne İstihdam Desteği, Büyükşehir’in Mertuseg Projesi’nde Yer Alan Gençler İçin Kariyer Günleri Düzenlendi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
5 ay boyunca ön büro (resepsiyonist), restoran ve kat hizmetleri alanlarında eğitim alan kursiyerler, Kariyer Merkezi’nin koordinesinde düzenlenen Kariyer Günleri’nde yer alan turizmin önde gelen otellerinin yöneticileri ve temsilcileriyle iş görüşmeleri yaptı.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde çalışan genç nüfus sayısını artırmak ve gençleri turizm alanında istihdama dâhil etmek için hayata geçirdiği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğü ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi’ (MERTUSEG) projesi kapsamında ‘Kariyer Günleri’ düzenlendi. Kariyer Merkezi’nin koordinesinde düzenlenen programda, kent genelinde yer alan birçok otel ve turizm sektörü temsilcisi yer aldı.
 
Mesleki eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle öğrencilerin desteklendiği projede; turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilmek üzere ön büro (resepsiyonist), restoran ve kat hizmetleri alanlarında kalifiyeli olarak çalışacak 45 kursiyer 5 ay boyunca eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Kariyer Günleri’nde otellerin genel müdürleri ve temsilcileriyle şahsen iş görüşmesi imkanı yakaladı.
 
Kariyer Günleri’nin açılış konuşmalarını Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ve MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya yaptı. Dedeman Oteli İşletmecisi ve Genel Müdürü Özkan Özek, Hilton Oteli İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Navona Otel Genel Müdürü Hakan Yalçın ve Vista Boutique Hotel Genel Müdürü Merve Yavuzyolcu turizm sektörü ile ilgili genel bilgi verirken, sektör deneyimlerini ve iş alımlarındaki beklentilerini de dile getirdiler. Ayrıca başvuru alacakları departmanlar hakkında da bilgi verdiler.  
 
Özada: “Eğitimle istihdamı bir araya getirmeyi planlıyoruz”
 
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, MERTUSEG projesi kapsamında eğitim gören kursiyerlerle turizm sektörü firmalarını buluşturmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bu proje MERCEK birimimizle Kariyer Merkezimizin ortak çalışması. MERCEK’teki hocalarımızın eşliğinde, MERTUSEG projesiyle turizm alanında yetiştirilmek üzere kursiyerlerimize eğitim verildi. Eğitimle istihdamı bir araya getirmeyi planlıyoruz. Sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kendi içimizdeki iş birliğiyle değil, firmalarımızla olan iş birliğiyle de öne çıkmayı hedefliyoruz. Gelecek sene turizm sektörü ile ilgili çok büyük bir fuarı Mersin'e kazandıracağız. Bugün bunun ilk tohumunu burada atmaktan da memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Maya: “Proje, çok kıymetli bir istihdam projesi”
 
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERCEK’teki eğitimlerin direkt meslek sahibi olmaya yönelik olduğunu, yaptıkları saha çalışmasıyla sektörlerdeki eleman açığını belirleyip ona yönelik projeler hazırladıklarını kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ‘Mersin'in Gençlerinin Turizm Sektörü İçerisinde Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında ön büro, servis elemanı, restoran hizmetleri, kat hizmetleri alanında 45 gencimize 5 ay eğitim verdik. Bu projeye Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler de destek sundular. Hal Mahallesi’ndeki MERCEK’te 3 adet uygulama evi kurduk. Bu uygulama evi içerisinde, kat hizmetleri alanında hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldılar. Aynı şekilde restoran hizmetleri ve ön büro uygulama evini de kurmuş olduk. Bu proje çok kıymetli bir istihdam projesi oldu” diye konuştu.
 
Hem Mersin, hem de Antalya’da saha gezisi yaptıklarını ve kursiyerlerin 3 gün boyunca 3 farklı otelde tüm alanlarda eğitim aldıklarını da sözlerine ekleyen Maya, daha eğitim süreci bitmeden kimi kursiyerlerin iş teklifi bile aldığını ve çalışmaya başladığını ifade ederek, “Bu bizim için çok büyük bir gurur. Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nde bu eğitimleri devam ettireceğiz. Gençlere turizm alanında kapıları sonuna kadar açacağız. Hal Mahallesi’ndeki uygulama evimizde gençler eğitimlerini alıp, bu sektörde işe yerleşmiş olacaklar” dedi.
 
Özek: “Bu buluşma onlar için de, bizim için de bir fırsat oldu”
 
Dedeman Oteli İşletmecisi ve Genel Müdürü Özkan Özek, “Ben de turizm mezunuyum. Bizim zamanımızda bu tarz etkinlikler yoktu. Teorik eğitim alıyor, pratikleri de yaşayarak görüyorduk. Şimdi arkadaşların bizlerle birlikte olması, kendi tecrübelerimizi onlarla paylaşmamız, bu etkinliklerin daha da artarak devam edecek olması onlar için de bir fırsat. Bizim açımızdan da kendimizi ifade etmemiz, arkadaşlarımızı sektöre daha şevkli hale getirebilmemiz için bir fırsat” diye konuştu.
 
Demir: “Bu projeden faydalanan arkadaşlarımızı istihdam etmeyi düşünüyoruz”
 
Hilton Oteli İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, projenin hem Mersin hem de gençler için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Geleceğin mesleği turizm. Hızla büyüyen bir sektör. Çok fazla otel açılıyor ve açılacak. Haliyle verilen bu eğitimlerin pozisyonları için de istihdam yaratılıyor. Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda tebrik ediyorum. Bizler için de çok güzel bir proje oldu. Eleman açığımız vardı ve bulamıyoruz. Haliyle bu projeden gelecek arkadaşlarımızı da istihdam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kursiyerler, turizm sektörünün üst düzey temsilcileriyle görüşme fırsatı yakaladı
 
Kursiyerlerden Erkan Genç, proje kapsamında ön büro eğitimi aldığını belirterek, “Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kariyer Günü’nde, iş başvurusu için geldik. Birçok otel bizim için burada. Büyükşehir Belediyesi’nin bizim için yaratmış olduğu bu büyük fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Hakibar Özdemir, “Proje bittiği için, hepimiz iş arama sürecindeyiz. CV’mi de getirdim. Onların sorularıyla beraber, kendi yazdıklarımla beraber ne istediğimi ve firmaların ne istediklerini beraber konuşuyoruz. Yüz yüze görüşmek, ilk izlenim için bence daha iyi” diye konuştu.
 
5 ay boyunca çok güzel bir eğitim süreci geçirdiklerini söyleyen Merve Nur Can, “Bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum. O kadar güzel hocalarla çalıştık ki, şu anda böyle bir iş bulma fırsatı yakaladık. Gerçekten büyük bir şans, çünkü başvuru yaptığınızda direkt görüşemeyeceğiniz insanlarla burada görüşebiliyorsunuz. Bu çok büyük bir fırsat. Kendinizi daha iyi tanıtabiliyorsunuz. Böyle bir fırsat olduğu için de gerçekten çok mutluyuz” dedi.
 
Ekin Boran Yıldırım ise, “Büyükşehir Belediyesi bizim için güzel bir Kariyer Günü oluşturdu. Oteller geldiler ve stant kurdular. Biz de otellerin ihtiyaçları doğrultusunda ön büro, restoran ve kat hizmetleri alanlarında başvuru yapıyoruz. Ben ön büro alanında başvuru yapıyorum. İhtiyaç halinde iletişimde kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”

Mersin Haber ,Mersin