Büyükşehir’den "Sürdürülebilir Turizm Eğitimi"

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında verilen eğitimle Mersin Üniversitesi’nden akademisyenlerin personellere yaptığı sunumda sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

16 Kasım 2019 Cumartesi, 13:11
Büyükşehir’den "Sürdürülebilir Turizm Eğitimi"
-

Turizmde kalkınmanın sadece ekonomik olmadığını belirten Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olarak Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman tarafından “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” verildi.

“Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi” kapsamında Mersin-Erdemli ile Selanik-Parga arasında imzalanan protokolle turizmde işbirliği çalışmaları başlamıştı. Proje faaliyetlerinden birisi olan belediye personellerine eğitim çalışması başarıyla tamamlandı. Taş Bina Eski Meclis Salonu’ndaki eğitimde Büyükşehir Belediyesi personellerine sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

“İki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu”

Eğitimin başlangıcında projenin içeriğinden bahseden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Parga Belediyesi’nin ortak yaptığı bir Avrupa Birliği Projesi. İki bölge birbirine benzer nitelikler taşıyor. Sürdürülebilir ve kalkınmayı destekleyecek bir turizm anlamında ne işbirliği yapabiliriz ve birbirimizi nasıl destekleyebiliriz diye iki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu” dedi.

“Daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz”

Sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarının birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Koçak, “Şüphesiz işletmeciler ekonomik sürdürülebilirlik istiyor. Sezonun 4 aya yayılması, sürekli olarak nakit akışlarının belirli öngörülen düzeyde kalması, dolayısıyla ekonomik anlamda cironun karlılığının artması, rekabetçiliğin artması çok normal bir beklenti. Ama tıpkı kalkınmanın sadece parayla olamayacağı gibi, sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor. İşte bu noktada daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN ‘MEZİTLİ YÖRESEL BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA SOFRASI’ ETKİNLİĞİNE KATILDI
Silifke’de Hafızlık Bitirme Programı Düzenlendi
VALİ TOROS, KOORDİNASYON TOPLANTISINI YAPTI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DENİZ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEYE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
VALİ TOROS, MERSİN TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ 'NDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI
DİLEK ÇETİNKAYA’NIN “MİLLİ EGEMENLİK VE ATATÜRK” SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Tarsus Müftülüğü’nden Hacı Adaylarına Uygulamalı Hac Eğitimi
MERSİN'DE 211 GEÇİCİ VE DAİMİ İŞÇİ ALIMI SINAVI BAŞLADI
VALİ TOROS, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MERSİN KONSOLOSU ÖZGÜR EZEL’E İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU
MERSİN'DE " İLK YARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENLİĞİ EĞİTİMİ"

Mersin Haber ,Mersin