Büyükşehir’den Özel Tiyatro Gruplarına "Teşekkür" Buluşması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bu yıl ilkini düzenlediği “Mersin Özel Tiyatrolar Festivali”ne katılan tiyatro gruplarıyla festival sonrası bir buluşma düzenledi.

09 Nisan 2021 Cuma, 10:53
G: 09.04.2021 - 11:11
Büyükşehir’den Özel Tiyatro Gruplarına "Teşekkür" Buluşması
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bu yıl ilkini düzenlediği “Mersin Özel Tiyatro Festivali” sona erdi. Büyükşehir, festivale katılım sağlayan 3 tiyatro grubuyla festival sonrası bir buluşma düzenledi. Buluşmada, gruplara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Oyunlar dijital platformlarda izleyenlere ulaştı
Festivalde Özel Tarsus Şehir Tiyatrosu, ‘Duvar’ oyununu, Duvarsız Sanat Tiyatrosu ‘Soluk Soluğa’ adlı oyununu, Tiyatro Körebe ise ‘Ayıp Ettik’ oyununu sahnelemişti. Oyunlar dijital platformlar aracılığıyla izleyenlere ulaştı. Festivalde, salgın nedeniyle zor günler yaşayan 3 yerel tiyatro topluluğundaki 16 sanat emekçisine de Büyükşehir destek sağladı.

Tiyatro topluluklarına plaketler sunuldu
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, düzenlenen buluşmada topluluklara teşekkür plaketlerini takdim etti. Plaketleri Özel Tarsus Şehir Tiyatrosu adına Tayfun Bağcı, Duvarsız Sanat Tiyatrosu adına Zehra Uyulgan ve Tiyatro Körebe adına Umay Güzey aldı.

“Sizlerle yaptığımız bu çalışma bizleri çok mutlu etti”
Bengi İspir Özdülger, bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Yapmış olduğumuz bu çalışmada bir arada olduğumuz için hem size bir teşekkür etmek hem de tanışmak istemiştik. Ekim ayındaki Tiyatro Günleri’nde yaptığınız güzel çalışmalar için bir teşekkür karşılığı olarak hepinize bir plaket takdim etmiştik. Aynısını bugün de gerçekleştirelim istedik. Çünkü sizlerle yaptığımız bu çalışma bizleri çok mutlu etti. Sanat yolculuğunda hep birlikte olduğumuz için elbette ki mutluyuz. Başvurumuza katılım sağladığınız ve hep birlikte güzel bir şekilde bu sonuca ulaştığımız için mutluyuz” dedi.
Buluşmanın ardından Sabahattin Ali’nin eseri olan ve Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Ölümü Ardında Gezdirenler” oyunun yerel tiyatro topluluklarına özel gösterimi yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin