Büyükşehir’den Özel Bireyler İçin "Aile Eğitim Programı"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin ailelerine yönelik olarak “Aile Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

25 Ocak 2020 Cumartesi, 09:26
Büyükşehir’den Özel Bireyler İçin "Aile Eğitim Programı"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Toroslar İlçesi’nde yer alan Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören hafif düzeyde zihinsel engelli özel bireylerin ailelerine yönelik olarak “Aile Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak farklı okullarda yapılan eğitim, engelli özel bireylere sahip ailelerin engelli çocuklarının kabulünü sağlamak, çocuğu objektif olarak değerlendirmek, potansiyelini ve sınırlılıklarını anlamak ve ailelere bu yolda hem manevi hem de sosyal hizmetler anlamında yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla düzenlendi. Eğitim, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Uzman Psikolog Gizem Göçtü Yarım tarafından verildi.

“Aile Eğitim Programı”nın amacı ailelerle bu yolda omuz omuza olmak

Hafif düzeyde zihinsel engelli 175 öğrenciye sahip Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nda öğrenciler, hem akademik eğitim alıyor hem de mesleğe yönelik birçok atölye dersi görüyor. İnşaat, mobilya, el sanatları, metal ve yiyecek-içecek atölyelerinde haftada 15 saat, toplamda 30 saat ders gören öğrenciler, eğitim alırken sosyalleşiyor.

Eğitimcilerin yanı sıra öğrencilere her anlamda destek olan aileleri için de sosyal ve psikolojik desteğin şart olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Gizem Göçtü Yarım, ailelere çocuklarını özel eğitime ve uzmanlara götürürken kendilerini de unutmamaları gerektiğini söyledi. Psikolog Yarım, özel bireylerin toplumsal hayatta uyum içinde olabilmesinin ve birey olarak bir şeyler başarabilmesinin önemini belirterek, “Zihinsel engellilerle en çok sosyal uyum çalışıyoruz. Engel var evet ama eğer bu çocuk okuluna gidebiliyorsa rahat rahat arkadaşları ile iletişim kurabiliyorsa, rahat hareket edebiliyorsa, okuyabiliyorsa, evlenebiliyorsa, gülebiliyorsa aslında engeli ortadan kaldırmış oluyoruz. Asıl amacımız da bu. Biz bu engelle ne yapabiliriz, neleri halledebiliriz ona bakıyoruz” dedi.

Eğitim ailelerin sorunlarını dinleyerek, interaktif olarak gerçekleşti

Psikolog Yarım, ailelere hem uzmanlardan psikolojik destek almaları gerektiğini hem de okuldaki psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisinden yardım alarak kendilerine destek sağlamaları gerektiğini vurguladı. Anne ve babalar, çocuklarıyla ilgili yaşadıklarını, merak ettikleri konuları ve bazı durumlarda ne yapmaları gerektiğini Uzman Psikolog Gizem Göçtü Yarım’a danıştı. Göçtü, karşılıklı sohbet havasında geçen programın sonunda, anne ve babalara ihtiyaç halinde, istedikleri zaman “0324 223 54 44” numaralı hattı arayabileceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİNDE TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 195 KİŞİDEN 81'İ TUTUKLANDI
MERSİN'DE PANSİYONLU OKULLARIN YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
SEÇER: “MERSİN’DE BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MERSİN İDMANYURDU, CİNGÖZ İLE YOLLARINI AYIRDI
ERDEMLİ EMEKLİ EVİ’NE BÜYÜK İLGİ
MERSİN'DE NARENCİYE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
VALİ TOROS, "KIZ KALESİ’NİN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI"
MERSİN'DE HASTALARI VE HASTA YAKINLARINI MUTLU EDEN PROGRAM
EVİMİZ ATÖLYE’NİN 47. DURAĞI ENGELSİZ YAŞAM PARKI OLDU

Mersin Haber ,Mersin