Büyükşehir’den Emeklilere İşitme Tarama Testi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İkinci Bahar Emekli Evi’ndeki emekliler için işitme tarama testi gerçekleştirdi. Emeklilerin her alanda yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sağlıkta da önemli çalışmaları hayata geçiriyor. İ

18 Kasım 2019 Pazartesi, 09:54
Büyükşehir’den Emeklilere İşitme Tarama Testi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki İkinci Bahar Emekli Evi’ndeki yaşlıları, işitme tarama testinden geçirdi. Emekliler, testin sonucunda hangi oranda işitme kaybı yaşadıklarına dair bilgilendirildi. Ücretsiz gerçekleştirilen testin ayaklarına kadar geldiğini ve böylece hastanede sıra beklemekten kurtulduklarını dile getiren emekliler, hizmetten memnun kaldıklarını söyledi.
“Belediyemizin sağlık alanındaki en güzel çalışmalarından biri”
Akdeniz İşitme Cihazları odyometristi Serhat Salman, emeklilere kulak zarı muayenesi ve işitme tarama testi yaparak sonuçlarını kendilerine bildirdi. Hizmetin emekliler açısından önemli olduğuna değinen Salman, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve Emekli Evi çalışanlarına bu hizmeti halkımıza getirmekte bize ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız işlem, emeklilerimize işitme tarama testi ve kulak muayenesi. Bu işlemi hastanede yapmak, sıra almak, beklemek gerçekten çok zor oluyor. Burada beş dakikada bitirip, hastamıza bilgilendirmede bulunup, hastaneye yönlendiriyoruz. Belediyemiz’in sağlık alanındaki en güzel çalışmalarından bir tanesi” dedi.
“Hastaneye gitmiş olsaydım, bir günüm gitmiş olacaktı”
İşitme tarama testinden geçen ve 10 yıllık emekli olan Nilgün Sağ, sonuçlar doğrultusunda detaylı muayene olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Beni yaklaşık iki gün önce mesajla bilgilendirdiler. Bugün bu işitme tarama testinin yapılacağını, bizleri muayene edeceklerini öğrendim. Çok güzel bir hizmet. Burada bizi muayene ettiler. Sonucumu aldım. En azından sağlığımın nasıl olduğunu öğreniyorum. Eğer ben bir hastaneye gitmiş olsaydım, bir günüm gitmiş olacaktı. Burada beş dakika içinde işlemlerimiz yapılmış oldu. Bir ücret de ödemiyoruz. Bu bize Belediyemiz’in sunduğu bir hizmet. Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Her iki kulağımda da işitme kaybı olduğunu öğrendim. Bu testten sonra bir doktora gidip, detaylı bir incelemeye gireceğim.”
“Kulakları işitmeyen arkadaşlar vardı, hastaneye gidemiyorlardı”
Emekli Evi’ne yaklaşık 4 aydır gelen 72 yaşındaki Erol Kerte ise kulağında yüzde 30 oranında işitme kaybı olduğunu belirterek, “İşitme testine girdim, arkadaşlar iki kulağımı da inceledi. Her iki kulağımda da en hassas sesleri duyana kadar beni kontrol ettiler. Sonuç olarak, yüzde 30 bir kayıp var. ‘6 ay arayla kontrole gelirseniz daha iyi olur’ dediler. Belediye’nin iyi bir hizmeti oluyor. Kulakları işitmeyen arkadaşlar vardı, hastaneye gidemiyorlardı. Başkanımız’a bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin