Büyükşehir, Trafik Güvenliğine Önem Veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak için eğitimlere devam ediyor. Aralarında yeni başlayan kadın şoförlerin de bulunduğu Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan otobüs şoförlerine, “İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” verildi.

26 Aralık 2019 Perşembe, 11:09
Büyükşehir, Trafik Güvenliğine Önem Veriyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen “İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi”, aralarında yeni başlayan kadın şoförlerin de bulunduğu Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan şoförlere yönelik olarak gerçekleşti.

İstanbul Sürüş Akademisi İleri Sürüş Eğitmeni Dilek Çağlar ve Halil Şahin tarafından verilen eğitim, 3 gün boyunca devam etti. Eğitimin teorik bölümü Kongre ve Sergi Sarayı’nda, uygulamalı bölümü ise güvenlik önlemleri alınarak yeni stadyumun otopark alanında yapıldı.

Eğitimde güvenli sürücülüğün esasları anlatıldı

Eğitime katılımcıların ihtiyaçlarını belirleyerek başlayan eğitmenler, Türkiye’de genel trafik durumunu, işleyişini ve 12 asli kusuru anlattı. Güvenli sürücülük nasıl olmalı, bir insan neden kazaya karışır, kurtulma olasılığı nedir, hız limiti, emniyet kemeri kullanımının önemi, trafik levha okuması, geçiş hakkı üstünlüğü gibi teknik konuları anlatan Dilek Çağlar, “Bugün buraya araba kullanmayı öğrenmeye değil, kontrol nasıl yapılır öğrenmeye geldiniz. Zamanınızı, paranızı, en önemlisi de hayatınızı kurtarmaya yönelik eğitim almaya geldiniz” dedi.

Uygulama sahasında olası kaza senaryoları test edildi

Teorik eğitimlerini tamamlayan şoförler, uygulama alanında araç kaymalarında yaşanacak olası senaryolarda, ne yapıp ne yapmamaları gerektiğini araç içinde eğitmen eşliğinde test etti. Şoförler, viraj kaymalarında araç nasıl toplanmalı, gaz fren ayarı nasıl yapılmalı gibi hayati önem taşıyan manevraların pratiğini, hem belediye otobüsü hem de otomobil ile yaptı.

Otobüs şoförleri ilk kez “İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” aldı

Otobüs şoförü olarak yeni işe başlayan ve aldığı eğitimi değerlendiren Sultan Yüksel, “Öncelikle Vahap Başkanımız’a bize bu fırsatı verdiği için, önceliği bayanlara verdiği için çok teşekkür ediyorum. En baştan beri eğitimimize çok özen gösterildi. Bugünkü eğitimde de teoride öncelikle emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Onun dışında ilk önce kendi canımızı, sonra yolcuların can güvenliğini sağlamakla ilgili bilgiler verildi. Uygulamalı eğitimde virajlardan dönüşte hızlı ya da yavaş giderken aracın ne derece savrulduğu, ne yapmamız gerektiği, yaptığımız manevralarda nelerin olabileceği, iyi ya da kötü durumların hepsinin üstünde duruldu” dedi.

Say: “Biz bu konuda çok şanslıyız, daha önceki arkadaşların böyle bir fırsatı olmamış”

İşe yeni başlayan kadın şoförlerden Halime Nejla Say, aldığı eğitimlerden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e eğitimlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz bu konuda çok şanslıyız, daha önceki arkadaşların böyle bir fırsatı olmamış. Yolcularla nasıl anlaşılır, ne şekilde, nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik. Şu an uygulamalı aldığımız eğitim, ani fren ve manevra eğitimi. Olası bir durumda kullanılması gereken en önemli şeylerden biri” diye konuştu.

“Biz sadece kendimizi düşünmüyoruz, vatandaşlarımızı da düşünüyoruz”

Eğitimlerin büyük oranda şoförlere katkısı olacağına inanan Mehmet Karakaya ise “Eğitimin teorik kısmında eski dönem kanunlar, trafik kanunları ve işleyişi ile haklarımızı öğrendik. Bazı kurallar değiştiği için ve bu konulara daha önce vakıf olmadığımız için bu eğitimlerin bize çok faydası oldu. Bunun için Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Bizi bilgilendiriyor, geliştiriyor. Sahadaki pratik eğitimde de hızlı girişlerde ani frenler, ABS sistemi, manevralar, kaçışlar, spin atma, toplama ile ilgili eğitim alıyoruz. Uzun yıllardır trafikteyiz böyle bir eğitim almadık. Eğitimlerin büyük oranda şu anki şoförlere katkısı olacak çünkü biz can taşıyoruz. Biz sadece kendimizi düşünmüyoruz. Vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Başkanımız da bu düşüncede olduğu için bize bu eğitimleri sağlıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin