Büyükşehir, Tarsus OSB’ye Yatırım İçin Öncülük Ediyor

Mersin’in Tarsus İlçesi’nin Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı Mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. de yatırım yapacak.

18 Aralık 2019 Çarşamba, 09:07
Büyükşehir, Tarsus OSB’ye Yatırım İçin Öncülük Ediyor
-

Mersin’in Tarsus İlçesi’nin Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı Mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. yatırım yapacak.

Bünyesinde kurulacak fabrikalarla Mersin’in işsizlik sorununun önemli ölçüde azalmasına katkı sağlayacak Organize Sanayi Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyesi 95 dönümlük yer alarak, yatırıma öncülük etti.
İstihdama katkı sağlayacak

Mersin’in potansiyellerinin açığa çıkarılması, yatırım merkezi olması ve yapılacak yatırımlarla kentin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik sorununun azalması için hayata geçirilecek projelere destek olacaklarını her fırsatta dile getiren Başkan Vahap Seçer ve yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak yatırımlara da öncülük ediyor. Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Tarsus OSB’de 95 dönümlük alana yatırım yapacak ve istihdama katkı sağlayacak bir adım attı.

Yatırım için imzalar atıldı

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, OSB Bölge Müdürü Caner Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş Genel Müdürü Ali Uyan ve Başkan Seçer’in hukuk danışmanı avukat Semih Gökayaz katıldı.

Ali Uyan: “İstihdama yönelik projelerde yer almak bize gurur veriyor”

Arsa ön tahsis sözleşmesinin ayrıntılarının görüşüldüğü ve imzaların atıldığı toplantıda değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Mersin’de istihdamı arttırmanın bölgemize gelecek büyük yatırımcılarla olacağını her defasında yinelemektedir. Bu yatırım, TARSUS OSB’de yatırımcıları çekmek için büyük bir fırsat. İşsizlik giderek artarak içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamışken, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gibi istihdam sağlayacak projelerde yer almak bizim için çok önemli. Tarsus OSB kurulduğunda doğrudan 15 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. olarak ülkemize ve bölgemize istihdam sağlayacak bu tür projelerde yer almak bize gurur veriyor, her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

Ruhi Koçak: “Başkan Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne Tarsus OSB’ye öncülük ettikleri için teşekkür ederiz”
Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vekili H. Ruhi Koçak ise “Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Mersin İmar A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ali Uyan’a Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni tercih ettiği ve öncülük edenlerden oldukları için çok teşekkür ediyorum. Tarsus OSB’den 95 dönüm yer alarak OSB’ye ciddi destek vermiş oldular. Böyle kurumsal firmaların OSB’mizi tercih etmesi ve desteklemesi bize gurur veriyor. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi arazi fiyatları ve stratejik konumuyla yatırımcılara inanılmaz avantaj sağlamaktadır. Yılsonuna kadar geçerli olan avantajlı fiyatlar için yatırımcılarımızı bekliyoruz. Tarsus OSB yönetimi olarak yatırımcıya yer sağlama konusunda her türlü yardıma hazırız” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin