Büyükşehir, Sokak Hayvanları İçin Kentin Birçok Noktasına Mama ve Su Bırakıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde hem de 2 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde can dostları yalnız bırakmıyor.

11 Nisan 2020 Cumartesi, 14:13
Büyükşehir, Sokak Hayvanları İçin Kentin Birçok Noktasına Mama ve Su Bırakıyor
-

İnsanların evde kalması ve işletmelerin kapanmasıyla birlikte mama bulmakta zorlanan can dostlar için harekete geçen Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kedi ve köpek besleme odakları ile uygun gördükleri noktalara mama ve su bırakıyor. Ekipler ayrıca kentin farklı noktalarında ve sahil kenarında kuşların aç kalmaması için de yem ve su bırakıyor.
Ekipler, 4 merkez ilçenin yanı sıra 9 ilçenin koordinasyon birimlerine ve Tarsus, Silifke, Bozyazı’da bulunan bakımevlerine gerekli mama takviyesinde bulundu. Bu süreçte Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevlerinin başında olan veteriner hekim ve teknik personeller yaralı hayvanların tedavisine devam ederken, yapılan ihbarlarla gelen canları da sahipsiz bırakmayacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiye’de etkisini gün geçtikçe artıran Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele sürecinde, hem de 2 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde can dostları yalnız bırakmıyor. Sokaktaki sahipsiz kedi ve köpeklere düzenli olarak mama ve su bırakan ekipler, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve diğer bakımevlerinde de görevlerini eksiksiz yerine getiriyor.
Haftanın 7 günü sokak hayvanları için birçok noktaya mama ve su bırakarak onlara sahip çıkan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yasağın başladığı gün de 4 merkez ilçede bulunan kedi ve köpek besleme odakları ile uygun gördükleri noktalara mama ve su bıraktı. Büyükşehir ekipleri, ayrıca kentin farklı noktalarında ve sahil kenarında kuşların aç kalmaması için de yem ve su bıraktı. Ekipler, 4 merkez ilçenin yanı sıra 9 ilçenin koordinasyon birimlerine ve Tarsus, Silifke, Bozyazı’da bulunan 500’er hayvan kapasiteli bakımevlerine de gerekli mama takviyesinde bulundu.
Herkes evinde, Büyükşehir ekipleri can dostlarımız için görevde
Büyükşehir Belediyesi geçirilen kritik süreçte, sosyal belediyecilik anlayışıyla yardıma muhtaç yurttaşlara ulaştığı gibi, sessiz can dostların da hem sesi hem nefesi oluyor. 7 ekiple 4 merkez ilçede dağıtım yapan Büyükşehir, 9 ilçenin koordinasyon birimlerine gönderdiği mamalarla da Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar bütün ilçelerde yaşayan sokak hayvanlarına ulaşıyor.
Büyükşehir, Tarsus, Silifke ve Bozyazı’da bulunan 500’er hayvan kapasiteli bakımevlerine de gerekli mama takviyesinde bulundu. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevlerinin başında bulunan ekip, yaralı hayvanların bakımına devam ederken, ihbarlar sonucu gelecek dostları da yalnız bırakmayacak.
Mehmet Cücük: “Siz evden çıkmayın, can dostlarımız bize emanet”
Hem Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde, hem de 2 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde bütün ekiple birlikte görevlerinin başında olduklarını ifade eden Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, 4 merkez ilçe dışında 9 ilçenin koordinasyon birimlerine ve 3 bakımevine gerekli mama takviyesinde bulunulduğunu vurguladı. Cücük, “Şu an 7 tane aracımıza gerekli mama takviyesini yaptık. 4 merkez ilçemize gerekli mama dağıtımını yapıyorlar. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Sokaktaki canlarımız dağıtacağımız mamalarla beslenecektir. Ayrıca şu an 7 teknik personelimiz bakımevimizde görevinin başında. Gerek hasta, gerekse ihbarlar sonucu gelecek olan yaralı dostlarımıza gereken müdahaleyi yapmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz merak etmeyin. Siz evden çıkmayın, can dostlarımız bize emanet” dedi.
Vatandaşlar talepler ve ihbarlar için Kriz Merkezi’ne ulaşabilecek
Bulundukları sokak ve mevkideki can dostlar için mama talep etmek isteyen veya yaralı hayvan ihbarı yapmak isteyen vatandaşlar, Kriz Merkezi’nin 0324 533 37 21 No’lu iletişim numarasına 7/24 saat ulaşım sağlayabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin