Büyükşehir Mersinli Kadın ve Çocukları Deniz Kampı İle Buluşturuyor

Her yaştan kadın ve çocuğu, hayatın her anında düşünen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Silifke Belediyesi işbirliğinde anne-çocuk kampını Ata Park alanına taşıdı.

05 Ağustos 2024 Pazartesi, 23:47
Büyükşehir Mersinli Kadın ve Çocukları Deniz Kampı İle Buluşturuyor
-

Deniz, kum ve güneşin tadını çıkar anne ve çocuklar, çadır deneyimini de yaşama şansı yakaladı.

Çocuğunu, torununu yanına alıp gelen kadınlar, doğayla iç içe deniz kampı deneyiminin tadını çıkarırken, çocuklar da arkadaşlarıyla beraber unutulmaz anlar yaşadı. İlk kez çadır kuran ve çadırda konaklayan misafirlerin yanı sıra ilk defa denize giren kişilerin heyecanı ve mutluluğu da kampa yansıdı. Katılımcılar deniz kampında; folklor gösterisi, dans eğitimi, doğa yürüyüşü, sabah egzersizi, yüzme, satranç gibi pek çok etkinliğin tadını çıkardı.

Dokucu: “Kadınlar en çok sosyalleştikleri etkinlikleri seviyorlar”
Anne-Çocuk Kampı’na yoğun ve güzel bir katılım olduğunu kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak pek çok etkinlikler yapıyoruz, ancak geçen sürede anladık ki kadınların en fazla ihtiyaç duyduğu şey sosyalleşmek. Genellikle anne-çocuk etkinlikleri yaparak hem aile bütünlüğü açısından hem anne çocuğun sağlıklı iletişimi açısından hem de onların doğaya açılması, sosyalleşmesi açısından olanaklar sağlıyoruz. Kadınlar ne etkinlik yaparsak yapalım en çok sosyalleştikleri etkinlikleri seviyorlar. Biz de o konuda biraz daha yoğunlaştık. Mümkün olduğunca Mersin içerisinde kendimize ait alanlarda kadın arkadaşlara sosyalleşebilecekleri ortamlar ve etkinlikler düzenliyoruz” sözlerine yer verdi.

Etkinlikten haberi olmayan yurttaşlara seslenen Dokucu, “Bu tarz etkinlikleri Instagram adresimiz @mbbkadınaile sayfasından takip edebilirler. Biz etkinlik düzenlemesek bile kadın arkadaşlar ihtiyaç duydukları etkinlikler talepte bulunarak bize çağrıda bulunabilirler. Mutlaka değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Tarsus Gençlik Kampı’nda yaptıkları etkinliği Silifke’ye taşıdıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli Hasan Erkan, “Kampımıza katılan anne ve çocuklar çok mutlular. Daha önce deniz kampı deneyimi elde etmeyen insanlar vardı. Çadır kurma, doğa yürüyüşü, halk oyunları, dans oyunları, satranç, yüzme gibi etkinlikler yaptık. Genel olarak bu katılımdan memnunlar. Katılım sağlayan insanlar zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağladılar. Katılımcılar oldukça mutlular” dedi. Misafirler arasında daha önce çadırda kalmayan ve denize hiç girmemiş kişilerin de yer aldığını söyleyen Erkan, “İlk defa yeni bir deneyim elde ettiler ve bu deneyimi yaşamalarını biz tabi yardımcı olduk. Biz Büyükşehir personelleri olarak halkımızın memnuniyeti için çabalıyoruz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz ve memnuniyetle hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Böyle ortamı ilk defa görüyorum”
İzmir’den gelen torunları ile kampa gelen anneanne Hayırlı Küçük, ilk defa çadırda torunları ile vakit geçirdiğini söyleyerek, “Böyle ortamı ilk defa görüyorum. Bizde ilk defa geldik çok memnun kaldık. Onlar eğlendikçe biz daha mutlu oluyoruz, anneanne babaanneler olarak. Bu fırsatı bulup, değerlendirmek isteyen muhakkak torunlarını, çocuklarını alıp gelsin” dedi.

“Herkes çadırı kapsın gelsin”
Evde sürekli ev işi yapmaktan bunaldığını ve kampın kendisine ve torununa çok iyi geldiğini belirten emekli öğretmen Eşe Uzun, “Bana kahvaltı hazırlayan bir yemek yapan var, onu çok sevdim. Çok güzeldi gerçekten etkinlik güzel, deniz güzel, hizmet güzel. Kamp çok güzel yaşamak lazım, yani doğa ile iç içe gibi yaşamak lazım. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes çadırı kapsın gelsin” diye konuştu.

Annesi, anneannesi ve babaannesiyle vakit geçiren çocuklar çok mutlu
Çok fazla aktivite yaptıklarını ve çok eğlendiklerini belirten Münevver Çetin isimli çocuk, “Annemle vakit geçirmek çok güzel. İlk deneyimim oluyor, yani gidiyoruz ama ailece gidiyoruz. Annemle hiç gitmedim, o yüzden çok beğendim. Çadırlar çok rahat, konforlu güzel. Daha sonra da çadırla kamp yapmak isterim” şeklinde konuştu. Ailece kampa gittiklerini ama ilk kez annesi ile baş başa geldiğini söyleyen Eylül Özcan, “Burası çok güzeldi, çok eğlendik. Bütün çocuklara ve annelere tavsiye ediyorum” dedi.

“Vahap Seçer amca teşekkürler bu kampı yaptığın için”
İzmir’den anneannesini ziyarete gelen Hazal Dinçer, ise “Çok eğlendim, denize girdik, arkadaşlarımla oyun oynadık. İlk defa bu kampa geldim. Hem halk oyunları hem eğlence hem deniz çok güzeldi. Anneannemle daha önce kampa gitmemiştim, o da çok eğlenceli oldu. Çadırda yattığımız için eğlenceli. Bütün Mersinli çocukların bu kampa gelmeleri lazım” diye konuştu. Çadır kurmayı öğrendiklerini ve çok sevdiğini söyleyen Enis Akalan, “Denize giriyoruz, satranç eğitimi alıyoruz, yakan top oynadık, futbol oynadık, çok eğleniyoruz. Bütün Mersin çocuklarına ve annelerine Büyükşehir kamplarını tavsiye ediyorum. Vahap Seçer amca teşekkürler bu kampı yaptığın için” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”
MERSİN'DE TOHUM İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ ZİYARETİ..

Mersin Haber ,Mersin