Büyükşehir, Mersin’in İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesini Artıracak

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Mersin’in sera gazı emisyonlarını azaltmak ve kentin iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak için ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın Hazırlanması Projesi’ni hayata geçiriyor.

26 Eylül 2022 Pazartesi, 15:36
Büyükşehir, Mersin’in İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesini Artıracak
-

Mersin için emisyon envanteri oluşturulacak
12 ay sürecek olan proje kapsamında; Mersin’de sera gazı emisyonlarına ve iklim değişikliğine etki eden faktörlere ilişkin bilgiler toplanacak. Ulusal ve uluslararası normda kabul görmüş emisyon faktörleri kullanılarak, Mersin için emisyon envanteri oluşturulacak ve “Sera Gazı Emisyon Envanteri Raporu” hazırlanacak. Eylem Planı hazırlama çalışmalarına katkı sunacak paydaşlar belirlenip, değerlendirme toplantıları yapılacak.

Sera gazı emisyon azaltım miktarı hesaplanacak

Mevcut durum senaryosuna ek olarak, sera gazı emisyon azaltımı senaryoları, Mersin’in mevcut plan ve politikaları göz önüne alınarak, ilgili paydaşların da görüş ve önerileri doğrultusunda kurgulanacak ve maksimum 3 senaryo bazında sera gazı emisyon azaltım miktarları hesaplanacak.

İklim değişikliğine uyum kapsamında genel bir değerlendirme yapılacak ve Mersin için öncelikli 3 sektörde uyum önlemleri belirlenecek. Çalışmaların sonunda elde edilen tüm çıktıları içeren ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ hazırlanacak.

Proje kapsamında çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapıldı

TÜBİTAK ile 28 Haziran 2022’de sözleşmesi imzalanan ‘Mersin Sürdürülebilir Enerji ve iklim Eylem Planının Hazırlanması Projesi’ kapsamında, çevrimiçi proje bilgilendirme toplantısı yapıldı. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Haldun Karan’ın sunumuyla başlayan ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Dr. Bülent Halisdemir’in yönettiği toplantıya; Mersin il genelinden kamu kurumları, üniversiteler, sanayi kuruluşları, yerel yönetimler ile Sivil Toplum Kuruluşlarından 42 paydaş katılım sağladı. Toplantıda proje faaliyetleri hakkında bilgilendirilme yapılırken, projenin ilerleyiş süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin