Büyükşehir Lgs Ve Yks Öncesi Öğrencilerin Sınav Kaygısının Önüne Geçiyor, Büyükşehir’in Kurs Merkezi Öğretmenleri Sınava Az Süre Kala Rehberlik Çalışmalarını Artırdı

Büyükşehir, sınav öncesi de sınav sonrası da öğrencilerin yanında olarak, eğitim hayatlarının her aşamasına katkı sunmayı sürdürüyor.

21 Mayıs 2024 Salı, 17:43
Büyükşehir Lgs Ve Yks Öncesi Öğrencilerin Sınav Kaygısının Önüne Geçiyor, Büyükşehir’in Kurs Merkezi Öğretmenleri Sınava Az Süre Kala Rehberlik Çalışmalarını Artırdı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin sınavına kısa bir süre kala, kurs merkezi öğretmenleri rehberlik çalışmalarına hız verdi.  
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin, sınavlara kısa bir süre kala kurs merkezi öğretmenleri rehberlik çalışmalarına hız verdi. 
 
Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye büyük bir hızla hazırlanan öğrenciler, seri soru çözümleriyle de konulara odaklanıyor. Kurs Merkezi öğretmenleri eşliğinde günlük denemelere giren öğrenciler, bu denemeler sayesinde sınav anında yaşayabilecekleri zaman yönetimi sıkıntısının da önüne geçiyor. Kurs Merkezi öğretmenleri, öğrencilerin deneme sonrası yanlış yaptıkları veya boş bıraktıkları soruların analizlerini çözümlerle hızla yapıyor. Büyükşehir, sınav öncesi de sınav sonrası da öğrencilerin yanında olarak, eğitim hayatlarının her aşamasına katkı sunmayı sürdürüyor.
 
Çeviker: “Verilen rehberlik hizmetiyle, öğrencilerin sınav kaygısının önüne geçiliyor”
 
Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Duygu Çeviker, tüm kurs merkezlerinde sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenler konusunda rehberlik çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Sınava kalan sürede, öğrencilerimizin zaman alıcı ve zor konularla zaman kaybetmektense, pratik yaparak çok daha iyi olabilecekleri konulara odaklanmalarını öneriyoruz. Eğer çok ciddi boyutlarda konu eksikleri yoksa, bol soru çözümü ve günlük deneme uygulamaları hem deneme stresini kontrol etmek, hem de zaman yönetimini sağlamak açısından çok verimli olacaktır. Her gün süre tutarak yapılan denemeler öğrencinin soru çözümünde hızlanmasını sağlayacak ve bu sayede zamanı daha verimli kullanarak sınavı yetiştirme kaygısı yaşamasının önüne geçilecektir” dedi.
 
“Seri denemelere başlayarak, öğrencilerimize gerçek sınav ortamını yaşatıyoruz”
 
Çeviker, sınava hazırlık sürecinin başından sonunda kadar öğrencilerin yanında olduklarını sözlerine ekleyerek, “Kurs Merkezlerimizde seri denemelere başlayarak, öğrencilerimize gerçek sınav ortamını yaşatıyoruz. Bununla birlikte sınav günü yaşanabilecek olası aksiliklerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca deneme sonrası yapılan deneme analizleri ve soru çözüm saatleriyle, öğrencilerimizin eksiklerini hızla tespit edip, tamamlaması için gerekli desteği sağlıyoruz. Hızlı konu tekrarları, anahtar bilgilerin gözden geçirilmesi de bu süreçte öğrencilerimize katkı sağlayacaktır. Tüm sınav süreci boyunca olduğu gibi, öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Güzel sonuçlar alacakları bir sınav olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”

Mersin Haber ,Mersin