Büyükşehir, Kerkük Bayrağını Mersin’de Dalgalandırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Irak’ta geçtiğimiz hafta yapılan referanduma,  Türkmeneli Kerkük’te uzun yıllardır yaşanan asimilasyon politikasına tepki olarak ve Pazar günü Ankara’da düzenlenecek olan Kerkük Sevdalıları etkinliğine destek vermek amacıyla Taş Bina’ya Türk bayrağı ile birlikte Kerkük bayrağı astı.

06 Ekim 2017 Cuma, 17:37
Büyükşehir, Kerkük Bayrağını Mersin’de Dalgalandırıyor
-


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Irak’ta geçtiğimiz hafta yapılan referanduma,  Türkmeneli Kerkük’te uzun yıllardır yaşanan asimilasyon politikasına tepki olarak ve Pazar günü Ankara’da düzenlenecek olan Kerkük Sevdalıları etkinliğine destek vermek amacıyla Taş Bina’ya Türk bayrağı ile birlikte Kerkük bayrağı astı.


Kuzey Irak’ta yapılan ve Kerkük’ü de kapsayan referandum hakkında “5 bin ülkücü hazırız” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması üzerine bir destek de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ile harekete geçen ekipler, 6 metreye 9 metre boyutlarındaki dev Türk bayrağı, Kerkük bayrağı, Atatürk bayrağı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bayrağını Taş Bina’ya astı. Şanlı Türk bayrağı ve Kerkük’ün bağımsızlık bayrağı Taş Bina’da dalgalanırken, vatandaşlar bayrakların önünde fotoğraf çektirdi. 
“Bütün Türk Milleti’nin kalbi şu anda Kerkük için atıyor”
Kerkük’te yaşayan Türkmen vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı baskı, zulüm ve asimilasyon politikaları ve geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta yapılan referandumla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Kerkük bin yıldan fazladır Türk ve Müslüman toprağıdır. Dolayısıyla bizim vazgeçmemiz mümkün değil. Buralar kadim Türk topraklarıdır. Ama bazı soysuzların, birilerinin kumandasıyla, yönlendirmesiyle o toprakları bir başka ülkenin ya da uydurma bir devletin toprakları içerisine sokmaya çalışması Türk Milleti tarafından kabul edilebilecek bir olay değildir. Dolayısıyla biz Kerkük’ün bir Türk toprağı olduğunu, orada yaşayanların soydaşlarımız olduğunu, sonsuza kadar Türk toprağı olarak kalacağını belirtmek istiyoruz. Bunun için tüm Türk dünyasında ve yurt genelinde başlatılan bu kampanyaya bu şekilde destek veriyoruz. Dolayısıyla Mersin’de Büyükşehir’imizin duvarlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı al bayrağı ile Kerkük’ün bağımsızlık bayrağı birlikte dalgalanacak” dedi.
Türkiye’de insanların Kerkük konusunda hassasiyet göstermesi ve destek vermesi gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyoruz ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. ‘Sonuna kadar ve sonsuza kadar Kerkük Türk’tür, Türk kalacak’ diyoruz. Sadece 5 bin kişi değil bütün Türk Milleti’nin kalbi şu anda Kerkük için atmaktadır. Pazar günü de Sayın Genel Başkanımızın önerileri ile Ankara’da Kerkük’ü sahiplenmek ve Kerkük’te yaşananları temin adına bir toplantı düzenlenecek ve biz de orada olacağız. Herkesi hem Ankara’daki toplantıya davet ediyorum hem de Mersin’de sadece Büyükşehir’in değil diğer kurumları da Kerkük bayrağını asarak, Kerkük’e destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin