Büyükşehir İtfaiyesi Doğal Afetlerde Tek Yürek Oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, 2021 yılının ilk 8 ayında 586 kişilik kadrosuyla toplam 15 bin 993 görevi tamamladı.

27 Eylül 2021 Pazartesi, 11:39
Büyükşehir İtfaiyesi Doğal Afetlerde Tek Yürek Oluyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, bu yılın ilk 8 ayında toplam 15 bin 993 görevi yerine getirerek, hem kent genelinde hem de Türkiye’nin çeşitli illerinde hizmet verdi. Türkiye’de büyük üzüntü yaratan orman yangınlarında Aydıncık, Bozyazı ve Silifke’nin yanı sıra Muğla ve Antalya’ya desteğe giden ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel afetinde de canla başla görev aldı.

586 kişilik kadro görev başında

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 Merkez, 13 ilçe Grup Amirliği ile 16 itfaiye istasyonu olmak üzere 30 noktada, toplam 586 personel ve 105 araçla görev yapıyor. İtfaiye Dairesi’nin 2021’in ilk 8 ayında tamamladığı görevlerin 4 bin 477’sini yangın müdahalesi, 3 bin 910’unu intihar, trafik kazası ve sel gibi olaylardaki kurtarma operasyonları, 5 bin 26’sını eğitim ve tatbikat oluştururken, 2 bin 580 bina ve iş yerine itfaiye ekipleri tarafından uygunluk raporu verildi.

Büyükşehir İtfaiyesi afet zamanlarında tek yürek oluyor

Büyükşehir İtfaiyesi, Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınlarında tüm birimleriyle seferber olmuş ve kentteki yangınların söndürülmesiyle birlikte ekiplerini Muğla ve Antalya’ya destek için göndermişti. Manavgat ve Muğla’da başlayan yangınlara 8 itfaiye personeli 3 itfaiye aracı ile müdahalede bulunan ekipler, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel felaketi için de kısa sürede bölgeye ulaşarak, 6 personel ve 2 araçla canla başla görev aldı.

Büyükşehir İtfaiyesi, son olarak Tunceli’de çıkan orman yangınına 3 personel ve 1 araçla destekte bulundu.
Araç filosunu genişletmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir İtfaiyesi, kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiği 20 itfaiye aracını bünyesine kattı.

Ata Eğitim Merkezi’nde son aşamaya gelindi

Hem Büyükşehir Belediyesi personelinin hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek personelin eğitim alacağı Ata Eğitim Merkezi’nin alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yangın Eğitim ve Katılım Sertifikası’nın da verilmesi amaçlanan merkez için ihale süreci başlatıldı.

Büyükşehir’in itfaiye ekipleri ile MESKİ ortak çalışma yürüterek, MESKİ’nin belirlediği yerlerde hidrant kurulumu yaptı. Vatandaşlara hidrant kullanma eğitimi verilecek ve süreç tamamlandığında yangın hortumu dağıtılarak, yangınlara ilk müdahale yapılması sağlanacak. Gönüllü İtfaiyecilik Teşkilatı kapsamında ise gönüllü itfaiyeciliği yaygınlaştırmak ve olası olaylara daha hızlı ve etkin müdahale etmek amaçlanıyor.

3 istasyon daha açılacak

Büyükşehir Belediyesi, olaylara daha kısa sürede müdahale edebilmek için 3 istasyon daha açıyor. Büyükşehir ayrıca 20 adet daha itfaiye aracını bünyesine kazandıracak. Çamlıbel’e sualtı ve su üstü kurtarma istasyonu ile Tömük, Tarsus ve Büyükeceli’ye de yeni istasyonlar açılması planlanıyor.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine arama kurtarma görevlerinde hem ekip arkadaşı hem de can yoldaşı olan 3 arama kurtarma köpeği ile Büyükşehir bünyesinde görev alan köpek eğitmenleri, 2021 yılında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak, sertifika almaya hak kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin