Büyükşehir, Hayvan Satış Pazarları ve Kesimhane Çevrelerinde İlaçlama Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Hayvansal atıkların çekebileceği karasinek gibi her türlü haşereye karşı mezbahalarda, hayvan satış yerlerinde ve çöp konteynerlerinde ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemi yapan ekipler, vatandaşların haşeresiz bayram geçirebilmesi için yoğun mesai harcıyor.

16 Temmuz 2021 Cuma, 15:45
Büyükşehir, Hayvan Satış Pazarları ve Kesimhane Çevrelerinde İlaçlama Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
-

Bayram öncesi halk sağlığı için tüm önlemler alındı
Vatandaşların hijyenik ortamlarda hizmet alabilmeleri için çalışmalarını hızlandıran ekipler, bayramda da dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarıyla sivrisinek, karasinek ve sağlığı tehdit edecek her türlü haşereyle mücadele edecek.

“Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor”
Kurban Bayramı arefesinde hizmetlerin artırıldığını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli İlaçlama Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül, “Kurban Bayramı arefesinde hayvan satış yerleri ve çevresi, kurban kesim yerleri ve çevresi, direkler ve çevresi, çöp konteynerleri gibi halkımızın yoğunlukla kullandığı yerlerde, karasinek ve haşerelere karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon işleri devam ediyor. Hayvansal atıklar karasinekleri özellikle çektiği için bu tür başta olmak üzere diğer haşerelere karşı mücadele işlemleri, ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Aynı şekilde dezenfeksiyon çalışmalarımız da vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için hız kesmeden devam ediyor” dedi.
Yılın 12 ayı ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini ve bayramda da görev başında olacaklarını belirten Gül, “Pandemi sürecinden bu yana zaten dezenfeksiyon çalışmalarımız hız kesmeden devam etmekte, ilaçlama çalışmalarımız da 12 ay boyunca larva ve uçkun mücadelesi olarak devam ediyor. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, bizler görev başında çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için ne gerekiyorsa uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin