BÜYÜKŞEHİR GELECEĞİN SANATSEVERLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ diyerek yola çıktı ve şimdiye kadar 21 binden fazla çocuğu tiyatro ile tanıştırdı! Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun devam eden projesi, Mersin’in dört bir yanından çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor.

03 Mart 2025 Pazartesi, 09:01
BÜYÜKŞEHİR GELECEĞİN SANATSEVERLERİNİ YETİŞTİRİYOR
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ diyerek yola çıktı ve şimdiye kadar 21 binden fazla çocuğu tiyatro ile tanıştırdı! Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun devam eden projesi, Mersin’in dört bir yanından çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor. Proje kapsamında en çok ilgi gören oyunlardan biri olan, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Ozan Erdönmez’in üstlendiği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’, Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki çocuk sahnesinde minik izleyicilerle buluştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ diyerek yola çıktı ve şimdiye kadar 21 binden fazla çocuğu tiyatro ile tanıştırdı! Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun devam eden projesi, çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun yürüttüğü proje ile şimdiye kadar 25 bin 820 çocuğu tiyatroyla buluşturdu.

 

Proje kapsamında en çok ilgi gören oyunlardan biri olan, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Ozan Erdönmez’in üstlendiği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’, Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki çocuk sahnesinde minik izleyicilerle buluştu. Son olarak Yenişehir Aliye Pozcu İlköğretim Okulu öğrencileri, yaklaşık 40 dakika süren bu eğlenceli gösteriyi kahkahalarla izledi. Gösteri sonrasında çocuklar sadece tiyatro ile eğlenmekle kalmadı, aynı zamanda kumbara ve pamuk şeker hediyeleriyle de mutlu oldu.

 

Büyükşehir birbirinden çeşitli oyunlarla, çocuklarla farklı öğrenimler kazandırmayı hedefliyor

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun yürüttüğü proje kapsamında, Mersin’in 13 ilçesi adeta tiyatro sahnesine dönüştü. Çocukların hem eğlenip hem de kültürel bir deneyim yaşadığı ‘Kırmızı Başlıklı Kız’‘Gökkuşağının Altında’‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ ve ‘İki Bavul Dolusu’ oyunları büyük ilgi görüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu özel projeyle hem çocukları sanatla buluşturuyor hem de geleceğin tiyatroseverlerini yetiştiriyor. Şehir Tiyatrosu’nun bu anlamlı yolculuğu, sezon boyu devam ediyor.

 

‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu çocuklardan tam not aldı

Tiyatroyu izlemeye gelen öğrencilerden Eymen İnfal, “Bugün çok komik bir tiyatro oyunu izledik. Oyun sonunda, hiçin hiç olduğunu öğrendim. Burada geçen zamanım normal günlerime göre daha eğlenceli geçti. Tiyatroyu çok seviyorum” dedi.  Bir diğer öğrenci Masal Naz Aykut ise “Tiyatro oyununu çok beğendim, emeklerinize sağlık. Daha fazla tiyatro izlemek isterim” diye konuştu.

 

Tiyatroda öğrendiklerini aktaran Ali Can Aslan, “Bugün hiçin hiç olduğunu öğrendim. Çok eğlenceliydi. Çok güzel ağırladınız bizi” ifadelerine yer verdi. Oyuncunun tek başına çok güzel roller üstlendiğini söyleyen öğrencilerden Arda Renkli, “Çok güzeldi, eğlenceli geçti. Oyuncu çok güzel rolleri tek başına oynadı. Buraya daha fazla gelmek isterim” dedi.

 

Sinema ve tiyatro gibi etkinliklere gitmekten mutlu olduğunu ifade eden Ege Değirmenci, “Oyun çok eğlenceliydi. Benim en sevdiğim şey tiyatroya ve sinemaya gitmek. Çok mutlu oldum burada izlediğim için, her gün gelmek isterim”  diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, MERSİN VALİLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI
BAŞKAN SEÇER, CHP İL BAŞKANLIĞI'NIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI
RAMAZAN TATİLİNİN İLK GÜNÜNDE 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN’DE 3 ARACIN KARIŞTIĞI KAZADA 1 ÖLÜ, 9 YARALI
100 Yıllık Bayramlaşmada Yüzlerce Çocuğun Torbaları Şekerle Dolu
Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’ndan Şehitlik Ziyareti
BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI’NI 60 BİN ÇOCUKLA KUTLADI
MERSİNLİ'LER ÖNCE BAYRAM NAMAZINI KILDILAR, SONRA BAYRAMLAŞTILAR
KAYMAKAM AVCI'DAN BAYRAM ZİYARETLERİ
MERSİN'DE HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN 3 BİN 870 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Mersin Haber ,Mersin