Büyükşehir, Erişebilir ve Engelsiz Mersin İçin Derneklerle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, engelli bireylere ve ailelerine hizmet veren dernek, kurum ve kuruluşların katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya 20’den fazla dernek ve özel eğitim okulu katıldı.

29 Kasım 2019 Cuma, 09:51
Büyükşehir, Erişebilir ve Engelsiz Mersin İçin Derneklerle Buluştu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hizmetlerle Mersin’i herkes için erişilebilir ve engelsiz bir kent yapmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, engelli bireylere ve ailelerine hizmet veren dernek, kurum ve kuruluşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Daha önce Engelliler ve Sağlık Hizmetleri olarak ayrı hizmet veren iki daire başkanlığının birleşmesiyle ortaya çıkan bütünsel gücü göstermenin yanı sıra katılımcı olan pek çok dernek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla kaynaşmayı amaçlayan toplantı, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila’nın sunumu ile başladı.
Toplantıya birçok dernek ve özel eğitim okulu katıldı
Bilgilendirme toplantısına, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı ve şube müdürlerinin yanı sıra, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi, Mersin İşitme Engelliler Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu Mersin Şubesi, Zihinsel Engelli Bireyler ve Eğitimciler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi gibi birçok dernek ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun da aralarında bulunduğu birçok özel eğitim okulu katıldı.
Asıl amaç engelli bireyler için ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak
“Engelsiz Mersin” için her fırsatta sosyal sorumluluk projeleri, eğitimler, atölyeler, farkındalık toplantıları, bilinçlendirme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, engelli ve sağlığı elverişli olmayan bireyleri bir adım daha öne çıkarmak ve engelsiz bireylerle kaynaştırmak için kaynaklarını etkin ve verimli kullanmayı hedefliyor.
“Erişilebilir Mersin” ile engeller ortadan kalkacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımcılara selam ve saygılarını ileterek sözlerine başlayan Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Sayın Başkanımız’ın seçim vaatleri arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak Mersin’i erişilebilir bir kent haline dönüştürmek vardı. Erişilebilirlik bizim için çok önemli. Bu konuda da bir masamız özellikle erişim ve ortopedik engellilerin sorunlarını konuşacak ve sizden bir dönüş alacağız. Sizlerin bizlerden istediklerini, sizlerin bizlere iletmek istediklerini alacağız. Bir diğer ortak amacımız da engelli bireyleri, yaş, cinsiyet, engel durumuna bakılmaksızın fiziki ve sosyal rehabilitasyonunu sağlayarak, engelsiz olan bireylerle kaynaştırmak, engelli bireyleri topluma kazandırmak, üretken hale getirmek. Yapılacak olan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerle toplum hayatı ile bütünleşmeyi sağlayarak, sosyal rehabilitasyonlarına destek olmak” dedi.
Daha önce uygulanan ve yeni uygulanmaya başlanan hizmetleri anlatarak sunumuna devam eden Atila, katılımcıları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Başkan Seçer’in katılımıyla gerçekleşecek etkinliklere davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin