Büyükşehir Ekipleri, Bayramı Sokaktaki Can Dostların Yanında Kutladı! Büyükşehir, 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında 8 Bin Kilogram Mamayı Kedi ve Köpeklere Ulaştırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca hem sokaklardaki hem de bakımevlerindeki can dostlar için kent genelinde 7/24 aralıksız çalıştı. Büyükşehir, 184 besleme odağı ve 4 geçici hayvan bakımevindeki kedi ve köpeklere bayram boyunca 8 bin kilogramın üzerinde mama ulaştırdı.

26 Mayıs 2020 Salı, 15:21
Büyükşehir Ekipleri, Bayramı Sokaktaki Can Dostların Yanında Kutladı! Büyükşehir, 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında 8 Bin Kilogram Mamayı Kedi ve Köpeklere Ulaştırdı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, sokaklardaki hayvanların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Bu konuda Mersin halkı gerçekten çok duyarlı. Hayvanlara karşı gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Hiç merak etmesinler. Biz sokaktaki canlarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in yönlendirmeleriyle hiçbir sokak hayvanımız kesinlikle aç kalmıyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı Ramazan Bayramı’nda can dostları unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 4 gün boyunca kent genelinde 7/24 aralıksız sürdürdüğü çalışmayla 184 besleme odağı ve 4 geçici hayvan bakım merkezinde kedi ve köpeklere toplam 8 bin kilogramın üzerinde mama ulaştırdı. Ekipler, ayrıca gelen ihbarlar üzerine günlük ortalama 20 yaralı kedi ve köpeğe acil müdahalede bulundu.
4 günlük sokağa çıkma yasağında 8 bin kilogramın üstünde mama dağıtıldı
Büyükşehir, Çamlıyayla’dan Anamur’a kentin 13 ilçesinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de can dostlara sahip çıktı. 71 gönüllü yurttaşla işbirliğini sürdüren Büyükşehir, 164 kedi besleme odağı, 20 köpek besleme odağı ve 4 geçici hayvan bakımevinde günlük 2 bin kilogram, toplamda ise 8 bin kilogramın üzerindeki mamayı kedi ve köpeklere ulaştırdı. Kediler için 1200 kilogram, köpekler içinse 800 kilogram civarı mama günlük olarak kentin farklı noktalarında dağıtılmak üzere yola çıktı.
Hayvan bakımevlerindeki can dostların da günlük bakımı ve ihtiyacı karşılandı
Bayram boyunca 7/24 aralıksız çalışan ekipler, mama dağıtımının yanı sıra hayvan bakımevlerindeki çalışmalarını da özveriyle sürdürdü. Aylık ortalama 250 kedi ve 350 köpeğin giriş-çıkış yaptığı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nden sabah saatlerinde yola çıkan biri sahipsiz hayvan ambulansından oluşan toplam 8 araç ile 16 saha personeli mama dağıtımı ve gelen ihbarlara hızla yetişti. 5 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknikeri ve 12 personel ise bakımevindeki hayvanların bakım ve ihtiyaçlarını karşıladı. 600 köpek ve 320 kediye günde 2 öğün yemek veren ekipler, 200 yavru köpek ve 60 yavru kediyi de yaş mama, süt ve yemekle düzenli olarak besledi.
Günlük ortalama 20 yaralı kedi ve köpeğe acil müdahale yapıldı
Sokağa çıkma yasağında Büyükşehir’in 0324 462 71 67 numaralı “Sahipsiz Hayvan Danışma Hattı” ve 444 2 153 numaralı “Çağrı Merkezi”ne gelen ihbarları değerlendiren ekipler, günlük ortalama 20 yaralı kedi ve köpeğe acil müdahalede bulundu. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen yaralı hayvanlar, tam donanımlı ekipmanlarla veteriner hekimler tarafından bakıma veya ameliyata alındı.
“Şehir merkezimizdeki 4 ilçede 8 araç ile günlük mama dağıtımı yapmaktayız”
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, kentin 13 ilçesinin tamamındaki can dostlar için Ramazan Bayramı sürecinde de aralıksız çalıştıklarını belirterek, “Sokağa çıkma yasağında özellikle lokantalar ve iş yerlerinin kapalı olmasından dolayı sokaktaki canlar da gıda bulamıyor. Bundan dolayı biz Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar bütün ilçelerimizde sokaklardaki bütün hayvanları besleyebilmek için çalışma başlattık. Başkanımız’ın öncülüğünde bütün ilçelerimize mama takviyesinde bulunduk. Bu dağıtım esnasında Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığımız, ilçe koordinasyon müdürlüklerimiz tarafından alınan mamalar uygun yerlere bırakılıyor. Şehir merkezimizdeki 4 ilçede ise 8 araç ile günlük mama dağıtımı yapmaktayız” dedi.
“Sokaktaki canlarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz”
Mersinliler bu sene bayramı evde geçirirken, Büyükşehir’in her sokağa çıkma yasağında olduğu gibi bu 4 günlük süreçte de sokaklardaki can dostların yanında olduğunu hatırlatan Cücük, “Özellikle bu konuda Mersin halkı gerçekten çok duyarlı. Hayvanlara karşı gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Hiç merak etmesinler. Biz sokaktaki canlarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in yönlendirmeleriyle, hiçbir sokak hayvanımız kesinlikle aç kalmıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin