Büyükşehir, Doğalgaz Yakıt Dolum İstasyonuyla Maliyette 3’te 1 Oranında Tasarruf Sağladı

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlara konforlu hizmet sunan çevre dostu CNG’li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf imkânı sağlayacak doğalgaz dolum tesisini kurdu.

23 Haziran 2022 Perşembe, 10:23
Büyükşehir, Doğalgaz Yakıt Dolum İstasyonuyla Maliyette 3’te 1 Oranında Tasarruf Sağladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu CNG’li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisini kurdu. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor.

Kent genelinde hizmet veren CNG’li çevre dostu 87 araç bu tesisten yakıt ikmalini gerçekleştiriyor. 4 araç aynı anda 4 pompa üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıtını dolduruyor. İstasyon, Büyükşehir Belediyesi’ne dışardan alınacak akaryakıta göre 3’te 1 oranında tasarruf sağlarken, CNG’li otobüslerin Mersin’de hizmete başlamasıyla motorin yakıtlı araçlara göre yılda 43 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.

“Doğalgaz dolum tesisi Büyükşehir’e yakıt konusunda önemli tasarruf sağladı”

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi CNG’li Dolum İstasyonu Sorumlusu İbrahim Ceber, “Bildiğiniz gibi Mersin genelinde CNG’li otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bu CNG’li otobüslerin yakıt ikmali için de gerekli olan doğalgazın sağlanması gerekiyordu. Bunun için de Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde akılcı bir çözüm üreterek kendi doğalgaz istasyonumuzu kurduk. 2021 ağustos ayından itibaren doğalgaz istasyonumuz kısmen faaliyete girmişti. Bu yılın ilk 3 ayında doğalgaz istasyonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. Tamamen modern altyapıyla kurulmuş olan tesisimizde 4 otobüsümüz aynı anda 4 pompa üzerinden doldurulmakta ve 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıt ikmali gerçekleşmekte olup seferlerine devam etmektedirler. Doğalgaz istasyonumuz sayesinde 3’te 1 oranında daha tasarruflu yakıt kullanmaktayız. Öte yandan CNG’li otobüslerle motorin yakıtlı otobüslere oranla, yılda 43 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS "MERSİN'DE 231 MİLYAR 205 MİLYON 342 BİN TL BEDELLİ 469 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR"
SEÇER “BU MÜCADELE DEMOKRASİ MÜCADELESİ
BÜYÜKŞEHİR ‘ARATOS MATEMATİK EVİ’ ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRİYOR
MERSİN'E ‘KENT ESTETİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENT KURULU"
Anteplioğlu "Tarsus’ta Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlıklar Başladı"
MİLLETVEKİLİ UYSAL, VALİ TOROS İLE GÖRÜŞTÜ
Yeni Mersin İdman Yurdu'ndan İl Müdürü Göksun Öz’e Ziyaret
Kazada Sıkışan Yaralıları Mersin İtfaiyesi Kurtardı
MERSİN'DE BİN 135 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ, BİN 233 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
AKDENİZ'DE METRUK BİNA YIKIMI

Mersin Haber ,Mersin