Büyükşehir Belediyesi, E-belediye Ebys Sistemine Geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için İçişleri Bakanlığı e-Belediye EBYS modülüne geçiş yapıyor.

12 Kasım 2019 Salı, 09:22
Büyükşehir Belediyesi, E-belediye Ebys Sistemine Geçiyor
-

1 Ocak 2020’den itibaren sisteme entegre olmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, daha önce kullandığı EBYS sistemini sonlandırarak, daha kapsamlı bir ağa dahil oluyor.

İçişleri Bakanlığı personelleri, üç günlük eğitim programı çerçevesinde e-Belediye EBYS modülünü Büyükşehir personellerine anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kullandığı Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) modülünü sonlandırarak, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde birçok belediye tarafından kullanılan e-Belediye EBYS modülüne geçiş yapıyor.

1 Ocak 2020 itibariyle yeni sisteme geçiş yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha hızlı, kaliteli ve güvenilir bir hizmet sağlamayı amaçlıyor. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personelleri, üç günlük eğitim programı çerçevesinde e-Belediye EBYS modülünü Büyükşehir Belediyesi personellerine anlattı.

Eğitim programı kapsamında ilk gün Macit Özcan Spor Kompleksi’nde açılış toplantısı gerçekleşti. İkinci ve üçüncü günde ise Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı’nda Belediye personellerine yönelik eğitimler verildi. 68 modüllü projeyle vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışına uygun olarak, tüm hizmetlerin kesintisiz verilmesini sağlayan ve belediyecilik yazılımları ile ortak sistem altyapısında çalışan vatandaş odaklı e-Belediye EBYS modülüne geçilecek. Sistemin akıllı şehirleşme ve dijital dönüşüme büyük katkı sunması hedefleniyor.

“Attığımız adımların bize ne sağladığını ölçmeye başlamamız gerekiyor”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram, açılış toplantısında yaptığı konuşmada, bu tarz projeleri hayata geçirmenin ve işlevsel olması gerektiğinin önemine değinerek, “Artık yavaş yavaş yaptığımız şeylerin, attığımız adımların bize ne sağladığını da ölçmeye başlamamız gerekiyor. Zaman, güvenlik ve maddi boyutu, hizmetlerin hızlanması ve memnuniyetin artması açısından ölçmemiz gerekiyor” dedi.

“Bu, dijital dönüşümün yerel ayağı”

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ise sistemin Türkiye’deki tüm belediyeleri tek bir veri tabanında buluşturarak, işlerin hızlandırılmasını sağlayacağını belirterek, “e-Belediye EBYS modülü, tüm belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerine imkan sağlayan bir sistem. Bu, dijital dönüşümün yerel ayağı. Ülkemizin hedefleri var. Bütün hizmetlerin elektronik ortamda üretilmesi, vatandaşa elektronik ortamda sunulması, önümüzdeki sene hiçbir vatandaşımızdan hiçbir evrak ve dosya talep etmeden, talebini elektronik ortamda yapmak, bu talebe ilişkin istediğimiz bütün evrakları devletin bütün veri tabanlarından otomatik olarak alabilmek, bu işlemin sonuçlanmasını sağlamak gerekiyor” diye konuştu.

“1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçiş yapmayı hedefliyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı ise sisteme 1 Ocak 2020’den itibaren dahil olmayı planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, 9 Ağustos’ta bilgi işlem e-Belediye proje ve yazı işleri birim sorumlularımız, İçişleri Bakanlık yetkilileriyle Ankara’da e-Belediye Bilgilendirme Toplantısı yaptı. Akabinde Belediyemiz’in 6 aylık eylem planını oluşturduk. Bu kapsamda Eylül ayında e-Belediyeye geçiş ile ilgili Belediye Başkanımız’ın yazılı bildirimiyle modüle geçeceğimize ilişkin bilgi deklare edildi. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren de takvim yılını esas alarak e-Belediye sistemine geçiş yapmayı hedefliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin