Büyükşehir, Asfalt Çalışmaları İle Önemli Yol Kat Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı ve aralıksız sürdürdüğü asfaltlama çalışmaları ile önemli yol kat etti.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 10:18
Büyükşehir, Asfalt Çalışmaları İle Önemli Yol Kat Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı ve aralıksız sürdürdüğü asfaltlama çalışmaları ile önemli yol kat etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yönetimindeki ekipler, yalnızca merkezde değil, Mersin kırsalının en ücra noktalarında bile asfaltlama ve yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Nisan ayından bu yanaki 9 ayda toplam 126 bin 509 ton asfalt çalışması gerçekleştirdi.

Mersin’deki yollar standartlara uygun hale getirilecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların taleplerinin başında yol ve asfaltla ilgili isteklerin geldiğini belirterek, her fırsatta bu konudaki kararlıklarını ortaya koyuyor. Başkan Seçer, “Bizim yol ağımız son derece geniş. 5 bin kilometre önemli bir rakam. Bu sadece, Büyükşehir olarak bir kısmı bizim yetki ve sorumluluk alanımızda ama yetki ve sorumluluk alanımız olmayan bazı yerlere de hizmet götürmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte önemsediğimiz konuların başında Mersin’de yolların standartlara, normlara uygun hale getirilmesi geliyor” sözleri ile yol ağının tümünde vatandaşların yol ve asfaltla ilgili sıkıntılarını hızla çözme kararlılığında olduklarını belirtmişti.

9 ayda toplam 126 bin 509 ton sıcak asfalt

Yalnızca merkez ilçelere değil, Mersin’in en ücra köşelerine kadar asfalt hizmeti götüren Büyükşehir ekipleri, Nisan ayından itibaren cadde, bulvar ve sokaklarda 71 bin 60 ton sıcak asfalt kaplama (56 km) çalışması ile birlikte 55 bin 449 ton sıcak asfalt kullanılmak üzere asfalt yama çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, toplamda 126 bin 509 ton sıcak asfalt çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait yol asfalt şantiyesine bulunan 200 ton kapasiteli plent ile asfalt ihtiyacını karşılayan ekipler, yakında onarılarak hizmete alınacak olan 100 ton kapasiteli plent ile vatandaşların asfalt talebini daha hızlı karşılayacak.

35 bin 445 metrekare kaldırım çalışması

Ayrıca, ekipler tarafından yaya ve yol güvenliği çalışmaları kapsamında 35 bin 445 metrekare kaldırım yapım çalışması ile birlikte kırsal bölgede ihtiyaç olan yollarda 60 km 1. kat asfalt sathi kaplama, 65 km 2. kat asfalt sathi kaplama, 332 km stabilize bakım çalışmaları ve 1743 km yol banket bakım çalışmaları yapıldı.
Kış dönemi içerisinde ise muhtelif yollarda Sanat Yapıları yapım çalışmaları kapsamında 4 bin 581 metre muhtelif ebat ve çaplarda büz ve baks yerleştirme işleri gerçekleştirildi.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Mersin’in yüksek kesimlerinde kar yağışından dolayı kapalı olan yolların ulaşıma açık tutulması için de yoğun çaba sarf eden ekipler, toplamda 201 km karla mücadele çalışması gerçekleştirildi.

Ekipler, 22 km dere ıslah çalışması yaptı

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri gerçekleştirdiği dere ıslah çalışmaları ile de yağışlı havalarda oluşabilecek sel ve taşkınların önüne geçiyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz İlçesi’nde Deli Çay Deresi, Ataş Deresi, Serbest Bölge Trapez Kanalı, Mezitli İlçesi’nde Mezitli Deresi, Tarsus İlçesi’nde Atalar Deresi, Toroslar İlçesi’nde Yalınayak Deresi, Çavuşlu Deresi, Yenişehir İlçesi’nde Gökçebelen, Çiftlik, Afet Evleri, Yenişehir, Menteş Derelerinde toplamda 22 km dere ıslah çalışmaları yapıldı.

Asfalt ve yol çalışmaları sürecek

Vatandaşlardan gelen en yoğun taleplerin arasında yer alan asfalt ve yol talebini en kısa sürede yerine getirmek için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların yanı sıra mahalle muhtarlarından gelen talepleri de değerlendiriyor.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin ili genelinde Büyükşehir’in görev, yetki ve sorumluluk alanında bulunan meydan, bulvar, cadde ve anayollarda rutin olarak sürdürdükleri asfalt çalışmalarının yanı sıra yaptıkları saha kontrollerinde altyapı kuruluşlarınca gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında tahrip edilmiş olan yerlerde de gerekli bakım ve onarım çalışmalarını sürdürecek.
Ayrıca kırsal bölgelerdeki mahallelerde yapılması gereken greyderli bakım, stabilize bakım ve onarım, tesviye, karla mücadele çalışmaları da dâhil olmak üzere, bakım ve onarım çalışmaları, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir şekilde devam ettirilecek.

Bununla birlikte İmar Planı’nda yol olarak gösterilen ve kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilmiş olan yerlerde yeni yol açma çalışmaları yapılması da planlanıyor.

Bu çerçevede 2020 yılında yapımı bitirilecek şekilde planlanan Akdeniz, Erdemli ve Mut ilçesinde 8 adet menfez yapım işi ile birlikte Mut ilçesinde Fatma Türkon Caddesi’ndeki DSİ kanalı üzerinde 1 adet köprü yapım işi, Erdemli İlçesi’nde Hüsametli ve Veyselli grup mahalle yolunda Mergin Köprüsü yapım işi, Toroslar İlçesi’nde Çandır Mahallesi’ne menfez yapım işi, Mezitli İlçesi, Demirışık Mahallesi’ne istinat duvarı yapım işi ile birlikte muhtelif ilçelerde kaldırım düzenleme işlerinin ihale çalışmalarına başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin