Büyükeceli’de Eskiyen İçmesuyu Hatları Yenilendi! MESKİ, İçmesuyu Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar kentin 29 noktasında çalışmalar yürüten MESKİ Genel Müdürlüğü, içmesuyu sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde eskiyen borulardan dolayı zaman zaman yaşanan kesinti problemini çözmek için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

22 Kasım 2020 Pazar, 17:44
Büyükeceli’de Eskiyen İçmesuyu Hatları Yenilendi! MESKİ, İçmesuyu Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor
-

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Mersin’i modern ve dayanıklı altyapı ağlarıyla donatırken, Mersinliler’in yüzlerini güldürecek çalışmalara imza atılmaya devam edilmektedir” denildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde eski ve yıpranmış içmesuyu hatlarını yenileme çalışmalarını tamamladı. Böylelikle mahalle sakinlerinin eskiyen borulardan dolayı zaman zaman yaşadığı su kesintisi problemi ortadan kalktı.

Büyükeceli mahallesi’ne mevcut içmesuyu terfi hattı karayolları deplasesi yapım işi tamamlandı

Büyükeceli Mahallesi’nde Antalya - Mersin karayolunun altında kalan içmesuyu hattının eski ve yıpranmış olmasından dolayı içmesuyu hattında sorunlar yaşanıyordu. Patlayan boruların karayolunun altında olmasından dolayı zaman zaman araç kazaları da yaşanabiliyordu. İçmesuyu hattının karayolu yüzeyinin 8 metre altında olması yaşanan sorunlara müdahalede sıkıntı yaratıyordu. Tüm bu sebepleri göz önüne alan MESKİ Genel Müdürlüğü, mahallenin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturmak için yürüttüğü içmesuyu hattının deplase edilmesi çalışmalarını tamamlayarak mahallenin içmesuyu sorununa son verdi.
MESKİ’nin sözleşme bedeli 463.3 bin lira olan yapım işi kapsamında, toplam 1440 metre içmesuyu terfi imalatı ile Ø400 mm düktil font boru ve 21 metre Ø800 mm çelik boru kılıf içinde Ø400mm çelik boru ile yatay delgi imalatı gerçekleştirildi.

“Vatandaşlarımızın yüzlerini güldürecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kentimizin ihtiyaç duyduğu altyapıya kavuşması için kurumumuz tarafından başlatılan çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülmektedir. MESKİ, altyapı problemlerini göz önünde bulundurarak başlattığı çalışmalara bir yenisi daha eklemiştir. İçmesuyu çalışmasının tamamlanması ile Büyükeceli sakinlerinin zaman zaman yaşadığı kesinti sorunları sona ermiştir. Mersin’i modern ve dayanıklı altyapı ağlarıyla donatırken, Mersinliler’in yüzlerini güldürecek çalışmalara imza atılmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin