Bu Yaz Sahne Toroslar’ındı

Toroslar Belediyesi, 43 mahallede yaptığı 86 etkinlikle ilklerin belediyesi olmaya devam ediyor. Toroslar Belediyesi’nin yaz akşamlarına renk kattığı ‘Mahalle Şenlikleri’ ve ‘Açık Hava Sinema Günleri’, Düğdüören ve Çamlıdere Mahallelerindeki etkinliklerle sona erdi.

07 Eylül 2019 Cumartesi, 15:37
Bu Yaz Sahne Toroslar’ındı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Her gün farklı bir mahallede düzenlenen program, yaklaşık bir buçuk ay sürdü.
Çocuk, genç, yaşlı her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde; Mersinliler, Yeşilçam’ın aile filmleri ile nostalji yolculuğuna çıkarken, dramadan, sihirbazlık gösterisine, Karagöz ve Hacivat’tan ortaoyunu ile İbiş ve Ustasına kadar birçok gösteri ve eğlencenin bir arada sunulduğu mahalle şenlikleri, adeta bir şölen havasında geçti.
Ailenin önemini anlatan filmlerin gösterildiği Açık Hava Sinema Günlerinde mahalle sakinlerine gazoz ve sinema eğlencelerinin vazgeçilmezi patlamış mısır da ikram edildi.
“İlk Sahne Deneyimlerini Yaşadılar”
Yaklaşık 96 bin vatandaş ile bir araya gelinerek, binden fazla çocuğa yaratıcı drama eğitimi verildi. 3 binden fazla çocuk ise ilk sahne deneyimini yaşayarak tiyatro ile tanıştı. Sinema gösterimlerinin öncesinde o mahalle için özel olarak çekilen belgesel filmleri de mahalle sakinlerine izletilirken, aynı zamanda uzman psikologlar ile ‘Mutlu ailelerin formülü’ de konuşuldu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, mahalle sakinleriyle birlikte film izledi, heyecanlarına ve coşkularına ortak oldu. Her gittiği mahallede çocukların yoğun sevgisiyle de karşılaşan Başkan Yılmaz, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan kültür ve sanatsal faaliyetlerle vatandaşları buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Geleneksel oyunların yeniden yaşatıldığı etkinliklerde mahalle sakinleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Yaz boyunca gerçekleştirdiğimiz Açık Hava Sinema Günleri ve Mahalle Şenliklerimizde siz değerli hemşehrilerimizle bir araya gelerek kucaklaştık. İlçemizi daha da ileriye taşımak adına yeni projeler üretiyor, fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bunları yaparken sosyal ve kültürel etkinliklerimizi de unutmuyoruz. Çocuklarımızın ve sizlerin yüzlerini güldürebilirsek biz de mutlu oluyoruz. Bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.
Mahalle sakinleri de bu etkinliklerle eski yaz akşamlarını yeniden yaşatan Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, başarılar diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?

Mersin Haber ,Mersin