Bu Çocuklar Harika

Mersin Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri Viranşehir Sahilinde oluşturulan Sanat Durağı’nda kitap sattı.

10 Temmuz 2019 Çarşamba, 16:53
Bu Çocuklar Harika
-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve üyeleri, aileler ve sahilde gezintiye çıkan Mezitlililerin büyük destek verdiği kitap satışından kazanılan para, sokak hayvanlarına mama almak için kullanılacak.
Müzik ve şiir dinletilerinin de yapıldığı etkinliğe katılan İşadamı Alper Gürsoy, satın aldığı kitapları devlet sığınma evinde barınan çocuklara bağışlarken, Belediye Meclis Üyeleri Nilgün Aşçı ve Hamide Oylumlu yeniden satılarak gelir getirmesi için hediye etti.
Bir süre kitap satışı da yapan Başkan Tarhan, çocukların ortaya koyduğu fikirlerin çok güzel olaylara vesile olduğunu söyledi. Çocukların ortaya koyduğu çok önemli bir amaçla toplandıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy ve üyeleri okudukları kitapları burada satıyorlar ve kazandıkları parayı sokak hayvanlarına mama almak için kullanacaklar. Gençlik Meclisimizde kendilerine destek veriyor. Burada bulunan vatandaşlarda kitap bağışında bulunarak, kitap satın alarak bu özel amaca destek veriyorlar. Çocuklarımızı bu duyarlı yaklaşımları nedeniyle kutluyorum” dedi.
Viranşehir sahilinin Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri burada çok güzel bir düzenleme yaparak Sanat Durağı oluşturdular. Biz Sanat Durağımızın yerel sanatçılarımız tarafından uygun şekilde kullanılması için gereken desteği vereceğiz. Burada sokak müzisyenlerimiz şarkılarını seslendirebilir, ressamlarımız sergi açabilir, tiyatrocularımız mini skeçler sergileyebilir, dans etmeyi sevenler dansları ile renklendirebilirler” dedi.
Sokak hayvanları yararına yapılan 2. El Kitap Satış etkinliği,10 Temmuz Çarşamba Günü de Viranşehir Sahilinde devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin