BM Genel Sekreteri Suriye’deki şiddeti bitirmek için ‘nadir' bir an

ANTALYA - BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Paris’te yaşanan saldırıların ardından tekrar ortaya çıkan Suriye’deki sivil savaşa çözüm bulunması yönündeki iradeye sevindiğini açıkladı

15 Kasım 2015 Pazar, 16:29
BM Genel Sekreteri Suriye’deki şiddeti bitirmek için ‘nadir' bir an
-

ANTALYA - BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Paris’te yaşanan saldırıların ardından tekrar ortaya çıkan Suriye’deki sivil savaşa çözüm bulunması yönündeki iradeye sevindiğini açıkladı. BM Genel Sekreteri, dünyanın şiddeti sona erdirebilecek nadir bir diplomatik fırsata sahip olduğunu söyledi.

G20 Zirvesi için geldiği Antalya’da basına konuşan Ban Ki-moon, Paris’teki saldırıları ‘barbarlık’ olarak niteledi. Hiçbir ülkenin terörizm tehdidine bağışıklığı olmadığına işaret eden Genel Sekreter, Dünya’nın güçlü bir tepki vermesi gerektiğini söyledi.

Suriye sorunu hakkında uzlaşılan yol haritasının ‘cesaret verici ve istekli’ olduğunu vurgulayan Ban Ki-moon, ülkede ateşkesin mümkün olan en kısa zamanda gerçekleşmesi için uygulamaya konulmasını söyledi.

“Katılımcıları farklılıklarını bir kenara bıramalarını istiyorum. Böylece ulus çapında bir ateşkes sağlayabilirler.” diye konuşan Ban Ki-moon, “Yıllar süren ayrılıktan sonra bu, şiddeti sona erdirmek için nadir bir diplomatik fırsat anı.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus'ta Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısıı Yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ KREŞLERİNDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER KARNE HEYECANI YAŞADI
TARSUS'TA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Donanım Karşılaştırması: Xbox Series X vs PS5 Slim (Standart)
MERSİN'DE 439 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
TARSUS'TA KARNE SEVİNCİ
Mersin Erdemli’de Gençlere Unutulmaz Karne Hediyesi
KAN VERDİLER, HAYAT KURTARDILAR
KAYMAKAM AVCI, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU.
Gençler atığı sanata dönüştürdü, Mersin finalin adresi oldu

Mersin Haber ,Mersin