"Bilim Karavanı Yollarda" Projesinin Karavanı 5 Gün Boyunca Mersin'de Olacak ve Çeşitli Okulları Ziyaret Edecek

AB Bilim Karavanı Mersin’de 5 Gün Boyunca Okulları Ziyaret Edecek

16 Mart 2019 Cumartesi, 10:05
"Bilim Karavanı Yollarda" Projesinin Karavanı 5 Gün Boyunca Mersin'de Olacak ve Çeşitli Okulları Ziyaret Edecek
-

18 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek projenin Mersin ayağının açılışında AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Müsteşar Dr Ralf Reusch Yenice Şehit Buminhan Temizkan Ortaokulu’nda atölye çalışması yapan öğrencileri ziyaret edecek.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında 20 ilde TOBB, Ticaret ve Sanayi Odaları, İKV, ESİAD ortaklığı ve MEB işbirliği ile hayata geçirilen "Bilim Karavanı Yollarda" projesinin “AB Bilim Karavanı” 18-22 Mart 2019 tarihleri arasında Mersin’de olacak, karavan 5 gün boyunca çeşitli okulları ziyaret edecek.

Proje kapsamında okulları ziyaret edecek AB Bilim Karavanın Mersin’e gelmesiyle ilgili Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gönderilen bilgi notunda şu bilgiler paylaşıldı;
“Bilim Karavanı, Avrupa Birliği inovasyon politikaları ile örtüşen hayal et, tasarla, üret yaklaşımı ile çocuklara kendin yap kültürünü kazandırmayı hedeflemektedir. Avrupa Birliği "Araştırma ve İnovasyon" temasını "maker/kendin yap" odağında anlatmak, çocukların tüketen değil üreten bir nesil olması için özel olarak tasarlanmış eğitim karavanı ile dezavantajlı gruplara ulaşarak üretimi sevdirmeyi amaçlamaktadır.
Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel tasarlanmış karavan, 9 metre uzunluğu ile şehir içi – dışı dolaşıma uygun ve aynı anda 14 katılımcı atölye gerçekleştirebilmektedir. Bilim Karavanı Atölyeleri arasında, Ahşap Tasarım Atölyesi, Robotik-Kodlama Atölyesi, 3B Modelleme & 3B Yazıcı Atölyesi ve Elektronik Atölyesi bulunmaktadır. Bilim Karavan ile 7. Sınıf öğrencilerine ulaşmak hedeflenmektedir.
AB Bilim Karavanı 18-22 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de olacaktır. Karavanın, her gün bir okul olmak üzere 5 gün boyunca merkez ilçelerinde kısıtlı imkânlara sahip okulları ziyaret etmesi öngörülmektedir. Ortaöğretim 7. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı atölye çalışmalarına bir eğitim-öğretim günü boyunca toplam 120 öğrencinin katılımı hedeflenmektedir.
18 Mart 2019 tarihinde AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Müsteşar Dr Ralf Reusch Yenice Şehit Buminhan Temizkan Ortaokulu’nda atölye çalışması yapan öğrencileri ziyaret edecekler.
Bilim Karavanı sırasıyla 700. Yıl Ortaokulu, Alsancak Lions Ortaokulu, Güney Ortaokulu, Celile Öner Ortaokulu’nu ziyaret edecek.Bilgilerinize sunarız.” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin