Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 11 Akıllı Telefon Modelinin Satışını Yasakladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 11 farklı akıllı telefon ve telsiz modelinin "güvensiz" olduğunu tespit ederek satışını yasakladı.

06 Aralık 2019 Cuma, 11:37
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 11 Akıllı Telefon Modelinin Satışını Yasakladı
-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Xiaomi, KAAN, Concord, Quatro ve BB Mobile gibi cihazların bazı modellerinin satışını yasakladı.

Güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verildi.
Yapılan Açıklamada, " Kurumumuz tarafından 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği ile Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri sonucunda; aşağıda yer alan listede sayılan üreticilere ait olan ve aynı listede türü/markası/modeli belirtilen ürünlerin güvensiz olduğu tespit edilmiştir. 

Güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verilmiştir. " demldi.

BTK'nın belirlediği cihaz listesi için tıklayınız


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MUT'TA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
TARSUS'TA 25.05.2025 NIKAH YOĞUNLUĞU
KASK TAKMAYAN 475 BİN 976 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI
VALİ TOROS, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI KÖROĞLU İLE CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: “TRAFİK PARK KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ”
MERSİN BÜYÜKŞEHİR NAZALİN’E ÜNİVERSİTE HAYALİNDE IŞIK OLDU
MERSİN TSO YÖNETİMİ TARSUS'TA DINİ VE TARİHİ TURİSTİK YERLERİ GEZDİ
AYDINCIK'TA MİNİBÜS'ÜN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN ERTAŞ, ÜLKÜSPOR VE BARBAROSSPOR'UN ŞAMPİYONLUK KUPALARINI VERDİ
VALİ TOROS, MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin