Beşparmak Dağları'ndaki Devasa KKTC Bayrağı Krize Neden Oldu

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un Kıbrıs'taki temaslarını sürdürürken basın açıklaması yapacağı anda objektiflere yansıyan Beşparmak Dağlarındaki devasa bayrak krizine neden oldu.

19 Kasım 2015 Perşembe, 19:38
G: 19.11.2015 - 19:39
Beşparmak Dağları'ndaki Devasa KKTC Bayrağı Krize Neden Oldu
-

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un Kıbrıs'taki temaslarını sürdürürken basın açıklaması yapacağı anda objektiflere yansıyan Beşparmak Dağlarındaki devasa bayrak krizine neden oldu.

 

Adadaki temaslarını sürdüren İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, kayıp çalışmalarının yapıldığı Kayıp Şahıslar Komitesi (CMP) Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret etti. Hammond, ilk olarak saat 15.15’te Kayıp Şahıslar Komitesi’nin ara bölgedeki ofisinde Komite üyeleri ile bir araya gelerek bilgi aldı. Daha sonra Hammond, kayıp kalıntılarının kimliklendirildiği Antropoloji Laboratuarı’nı gezdi.

RUM YETKİLİLER: BAYRAĞI TANIMIYORUZ

Hammond’un basın açıklaması için hazırlıklar yapılırken, bayrak krizi yaşandı. İngiltere’den gelen gazetecilerin isteği üzerine kameralar, Kuzey’deki Beşparmak Dağları’nı da görüntüye alacak şekilde yerleştirildi. Ancak Rum yetkililer, “Bayrağı tanımıyoruz, bayrağın görüntüde yer alması büyük sorunlara neden olur” diyerek kameraların yerinin, dağdaki KKTC bayrağını almayacak şekilde değiştirilmesini istedi.

Laboratuardan çıkışı sırasında konu İngiliz yetkililer tarafından Dışişleri Bakanı Hammond’a da aktarıldı ve “KKTC bayrağının görünmeyeceği bir yerde durması” istendi. Ve bir ağacın önünde çekim yapılmasına karar verildi.

ALMAN BAKANLA YEMEK KRİZİ YAŞANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz gün de Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier için Lefkoşa'da bulunan Ara Bölge'de yemek krizi çıkmıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, verilecek yemeğe ‘Toplum Lideri’ sıfatıyla davet edildiği gerekçesiyle katılımı reddetmişti. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS'UN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KABULLER
TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN YEŞİLOVA ZİYARETİ
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ORAK HÜCRE ANEMİSİNE DİKKAT ÇEKEN KAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ
TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ADANA'DA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ
Tarsus'ta TÜBİTAK Bilim Fuarları Festivali
BAŞKAN SEÇER, EĞİTİME KALICI ESER KAZANDIRAN ‘HAYIRSEVERLERLE BULUŞMA PROGRAMI’NA KATILDI
TARSUS'TA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI
KADINLAR ÜRETMEYE, MERSİN GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
MİLLETVEKİLİ UYSAL TARSUS'TA...

Mersin Haber ,Mersin