Belediye Tarafından yapılan Tekeliören Mahallesi Cemevi Törenle İbadete Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Tekeliören mahallesinde yapımı tamamlanan Garip Mustafa Baba Cemevi düzenlenen törenle açıldı.

20 Mart 2019 Çarşamba, 09:53
G: 20.03.2019 - 11:22
Belediye Tarafından yapılan Tekeliören Mahallesi Cemevi Törenle İbadete Açıldı
-

BAŞKAN CAN, “BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”
Programda ilk olarak söz alan Tekeliören mahalle muhtarı İmdat Keleş, “Bu Cemevini mahallemize kazandıran Şevket Can başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Başkanımızın her zaman yanındayız. Yolu bahtı açık olsun” dedi.
Mahalleye yapılan Cemevi için teşekkür eden Garip Mustafa Baba Cemevi Dernek Başkanı Niyazi Kaygusuz, “5 senedir mücadele veriyorduk. Sağolsun başkanımız 'yeri verin Cemevini anahtar teslim yapalım' dedi sağolsun. Çoğu arkadaşta inanmadı. Allah’ımın bugününe şükür. Başta Şevket Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle için çok önemli olan bu mabedin yapılmasında mutlu olduğunu ifade eden Kasım Dede Mahlazlı Ali Haydar Erzincan, “Bu güzel mabedin oluşumu için hiçbir bedel istemeden arsalarını veren Niyazi Kaygusuz ve eşine teşekkür ediyor. Hak kendilerinden razı olsun diyorum. Ayrıca Belediyemize ve emeği geçenlere ayrıca teşekkür eder saygı, sevgi ve muhabbetle kucaklarım” dedi.
Birlik beraberliğe vurgu yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hacı Bektaş Veli hazretlerinin öğüdünü hatırlatarak, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ifadelerini kullandı.
Başkan Can, “2014 yılından bu yana vatandaş odaklı, insan odaklı mücadele ettik hizmet ettik. Tekeliören köyümüze yaptığımız bu Cemevi’nin hikayesi şu şekilde gelişti, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü 30 yıldır tanırım. Kendisi beni aradı ve Tekeliören’i ziyaret ettiğini ve buraya Cemevi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Kendisini Üniversite yıllarından beri tanırım benim üst devremdir. Hemen araştırmalara başladık ve arsa sahibi Niyazi Kaygusuz abimle eşiyle görüştük. Arsayı verir misiniz? dedik. Tabi ki dediler. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Projemizi birlikte görüşerek karar verdik, ihaleye çıktık ve bugün Garip Baba Cemevi’mizin açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizi coşkuyla karşılayan Tekeliören Mahallesi muhtarına, kurban kesen Ali Koç ağabeyimize hepinizin adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin mutluluğu bizler için yeterlidir. Bizleri sizleri mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. Sizlere güveniyoruz ve seviyoruz. Biz bugün Tarsus’ta bayrağımızı ve vatanımızın bütünlüğünü tartışmayan bütün hemşerilerimizle el eleyiz ve gönül gönüleyiz. Cemevimizin iç teşrifatını da alacağız. Bu sözü buradan vermek istiyorum. Seçime sayılı günler kaldı. Çıkmış olduğumuz hizmet yolculuğumuzda 5 yıllık bir dönemlik belediye başkanlığı yaptım. 45 mahalleden 179 mahalleye çıkmış bir yetki alanımız vardı. Gelirimiz de %60 azalmıştı. Ama biz bunu vatandaşlarımıza hiç hissettirmeden 65 açılış yaptık. Daha yapımı devam eden birçok hizmetimiz de var. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, yaşamaktır. Biz bunları yaparken hem de şehrimizde huzurumuzun ve kardeşliğimizin bozulmaması için mücadele ettik. Çok şükür bunda da başarılı olduk. Cemevimiz hayırlı uğurlu olsun. Biz hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.
Garip Baba Cemevi’nin mahalleye ve Tarsus’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “İnsanları birleştirebilmek, bütünleştirebilmek ve herkesin belediye başkanı olabilmek her baba yiğidin harcı değildir. Bu hizmetinden dolayı ben Can kardeşimi kutluyorum yolun ve bahtın açık olsun diyorum. Aynı şekilde Hamit Tuna başkanımda Toroslarda iki Cemevini vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Onunda yolu bahtı açık olsun. 35 yıl sonra ilk defa Tarsus Belediyesi Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı ile iktidarın desteğiyle daha birçok hizmet Tarsus’a gelecek ve şehrimiz kalkınacak. Sizlerin duası ve destekleriyle bu fırsatı değerlendirerek Başkanlarımızın Tarsus’u ve Mersin’i çok iyi yerlere getirecektir” şeklinde konuştu.
Cem evinin yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Şevket Can olmak üzere herkesten Allah razı olsun diyen Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, “Garip Baba Cemevimiz mahallemize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun. Başta Şevket Başkanım olmak üzere emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Farklılıklarımızın farkında olarak, farklılıklarımızı zenginlik kabul etmek suretiyle birlikte yaşama kültürünü hep daha üste çıkarmaya çalıştık. Hasımları hısım yapacağız demiştim. Hepte öyle davrandım ve o şekilde hizmet etmeye çalıştım. Hizmetlerimizde asla adaletsizlik yapmayacağız dedik. 3 dönem kalıcı olduğumuza göre demek ki insanlarımız nezninde adaletimiz de hiç sapma olmadı. Şimdi de Cumhur İttifakı adayı olarak Mersin Büyükşehir’de hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Tabi ki sizlerin duası ve desteğiyle. Mersin’de Hamit Tuna, Tarsus’ta Şevket Can Cumhur İttifakının gücüyle Mersin’i ve Tarsus’u iktidarımızın da gücüyle kalkındıracağız, güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.
Program kurdele merasimi ile son buldu. Program sonunda protokol ve vatandaşlar Garip Baba Cemevini gezdiler.
Belediye Tarafından yapılan Tekeliören Mahallesi Cemevi Törenle İbadete Açıldı
Belediye Tarafından yapılan Tekeliören Mahallesi Cemevi Törenle İbadete Açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”
MERSİN'DE TOHUM İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ ZİYARETİ..

Mersin Haber ,Mersin