Belediye Spor Merkezi Kadın ve Çocukların En Önemli Üssü Haline Geldi

Erdemli Belediyesi spor merkezi uzman eğitmenler eşliğinde kadınlara spor hizmeti sunuyor, çocuklara ise spor kültürü kazandırmak adına kişisel becerilerini geliştirmesi için 7 ayrı branşta spor eğitimi veriyor.

14 Mart 2018 Çarşamba, 10:01
Belediye Spor Merkezi Kadın ve Çocukların En Önemli Üssü Haline Geldi
-

Kadınların yoğun bir katılım gösterdiği spor merkezlerinde, haftanın 3 günü (Pazartesi-Çarşamba-Cuma) 09.00-21.00 saatleri arasında kadınlar uzman hocalar eşliğinde aerobik, step ve pilates gibi spor dallarıyla form tutuyorlar. Spor Eğitim Merkezinde her hafta dolu dolu geçerken, spor okulları, haftada bir gün jimnastik ve diğer branşlarında 7-12 yaş arasındaki çocuklara eğitim vermenin mutluluğunu yaşadı. Değişik branşlarda da çocuklara eğitimler kesintisiz sürerken, ücretsiz spor okulları ailesine katılan yüzlerce kadın ve çocuk, aldıkları eğitimin farkını hayatlarına da yansıtıyor.
SPOR MERKEZİNDE 500 KADIN VE 250 ÇOCUK EĞİTİM ALIYOR
Erdemli Belediyesi sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra vatandaşlarımızın yararlanabileceği spor merkezleri ile de hizmet vermeye devam ediyor. Belediye spor merkezi ile kadınlara formda kalma imkanı sunulurken, spor merkezinde eğitmenler tarafından 500 kadın Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri 5 saatlik bir çalışma dahilinde aerobik, fitness, step, plates, egzersiz eğitimleri ile formda ve zihinde kalıyor. Çocuklara yönelik de çeşitli branşlarda spor eğitimleri verilirken, spor kültürü kazanması ve kişisel becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar da uzman eğitmenler tarafından sürdürülüyor.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN AYDA 60 SAAT SPOR YAPIYORLAR
Sağlıklı yaşamın ayrılmaz parçası olan spordan vazgeçemeyen 500 kadın Erdemli Belediyesi spor merkezinde Eğitmen Ebruli Türer ile sağlıklı yaşam için aradığını buluyor. Belediyesi spor eğitim merkezinde step, aerobik, fitness ve plates eğitimlerinden kadınların yanı sıra 4-12 yaş grubu çocuklarda çeşitli branşlarda yararlanabiliyor. Belediye spor merkezlerindeki plates ve fitness eğitimleri sayesinde kadınların ortak problemi olan fazla kilolardan kurtulurken, herkesin hayali olan fit bir bedene kavuşuyor. Eğitimlerin alanında uzman kişiler tarafından verildiği kaydedilirken, yetkililerden yapılan açıklamada; çalışmaların hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri günde beş saat gerçekleştiği bildirildi. Erdemli Belediyesi spor merkezi eğitmenleri tarafından yapılan açıklamada ise aerobik, fitness ve plates eğitimlerine katılanların bu sporlarla formda kaldıklarına dikkat çekildi.
BAŞKAN TOLLU: VATANDAŞIMIZA EN İYİYİ SUNMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada; ‘’Erdemli Belediyesi olarak, teknik belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz ile de vatandaşımıza en iyiyi sunmanın gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu. Sağlıklı bir gelecek için, tüm kadınları spor merkezine beklediklerini belirten Başkan Tollu, belediye ücretsiz spor okullarında eğitim almaya başlayan 250 çocuğun spor kültürü ile tanıştığını söyleyerek, eğitim merkezlerinin spor kültürü ile yetişen çocukların en önemli üssü haline geldiğini vurguladı. Sporun tabana yayılması amacıyla geliştirilen spor eğitim merkezinde bu kapsamda haftanın 1 günü, 7 ayrı branşta spor eğitimi verildiğini beyan eden Başkan Tollu, verilen eğitim kapsamında oyun zamanlarında çocukların birden fazla yeteneği tek bir alanda sergileme şansı yakaladıklarını kaydetti. Uzman eğitmenlerin eşliğinde algı, dikkat, iletişim, problem çözme, akranlarla etkileşimde bulunma, uyum gibi birçok gelişmeyi içinde barındıran eğitim programları kapsamında, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarının iyileştirilmesinin sağlanmasını planlandıklarına değinen Tollu, ücretsiz spor okulunda bu kapsamda 250 çocuğun faydalandığı bilgisini vererek, ‘çeşitli spor dalları ile sağlıklı bir yaşam sürdürmek için belediyemizin sizlere sunduğu bu hizmetlerden faydalanabilir’ dedi.
EĞİTMEN EBRULİ TÜRER: SPOR GELİŞİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Değişik branşlarda çocuklara eğitim verilirken, ücretsiz spor okulları ailesine katılan yüzlerce çocuk, aldıkları eğitimin farkını hayatlarına da yansıtıyor. Erdemli Belediyesi Spor Merkezi Eğitmeni Ebruli Türer, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini anlatarak, belediye kurs merkezlerinin spor kültürü ile yetişen çocukların en önemli üssü haline geldiğini dile getirdi ve faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı. 4-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitsel oyunlarla spor yapma imkânı da verdiğini anlatan eğitmen Ebruli Türer, ‘Çocukların hem ruhsal hem fiziksel hem de sosyal olarak spor yapmaları gelişimlerinin önemli bir parçasıdır’ bilgisine yer vererek, haftada bir gün 1 saat verilen eğitim kapsamında her grupta 20 çocuk olmak üzere toplam 60 çocuğa eğitsel (çocuk oyunları) hizmetler verdiklerini söyledi. 7-8-9-10 yaş grubu bünyesindeki eğitsel oyunlar (çocuk oyunları ) eğitim programında verilen eğitimlerinin önemine değinen Türer, spor odaklı oyun gruplarının temelinde sportif ve eğitsel faaliyetlerin oyunlar sırasında çocuklara eğlenceli; bir ortamda verildiğini kaydetti. Çocukların spor kültürü kazandırılması ve kişisel becerilerinin geliştirmesini amaçladıklarını ve bu yönde faaliyetlerinin süreceğine işaret eden Türer, verilen eğitsel oyunlar (çocuk oyunları) kapsamında temel kas gruplarına yönelik hazırlanan çalışma programları dahilinde de çocukların motor yeteneklerini geliştirmelerini ince ve kaba motor kas grupları yaşlarının el verdiği derecede güçlendirilmesine yönelik olduğunu belirtti.
VERİLEN EĞİTİMLERLE HAYATA SAĞLIK BİR ADIM ATIYORLAR
Çocuklarda erken yaşlarda spora başlamanın yaşam boyu spora katılımın temellerini atacağını anlatan Türeli, hizmet verdikleri kurslarının amacının ise Çocukların aktivite yapmalarını sağlamak, küçük yaştaki çocukların okul öncesinden itibaren anne ve babaya (ebeveyni) bağlığını azaltmak ve çocukların hafta sonlarını verimli değerlendirmesinin sağlanması ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma olarak açıkladı. Çeşitli branşlardaki verdikleri eğitimlerle çocuklara spor kültürü kazandırmaya çalıştıklarının da altını çizen Türer, 4-5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik program kapsamında ise jimnastik eğitimi verildiğini kaydederek, her gruptan 15 toplamda ise 45 çocuğun bu eğitime tabi tutulduğu aktardı. Türer, çocukların verilen spor eğitimler kapsamında hayata sağlıklı bir adım attıklarına dikkat çekerek, kişisel becerilerini ise geliştirmeye yönelik eğitim çalışmalarının düzenli süreceği söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin