Belediye Başkanı Şevket Can, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileriyle Buluştu

Hemen her fırsatta, kentin söz sahibi kesimlerle bir araya gelen, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, düzenlediği toplantı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi.

05 Şubat 2018 Pazartesi, 12:53
Belediye Başkanı Şevket Can, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileriyle Buluştu
-

BAŞKAN CAN, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
“ŞEHRİMİZİ BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRİYORUZ”
May Life Plaza’da düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile teşkilat başkanları katıldı.
Göreve geldikleri günden bu yana Tarsus’u Tarsuslularla birlikte yönettiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, belediye olarak yapılan projelerin ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 26 açılışımızı gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Projelerimizi yapmadan önce, faaliyete geçirmeden önce, muhtarlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızla karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, ortak karar verip ondan sonra uygulamaya geçiyoruz. Şehrimizi sivil toplum kuruluşlarımızla, oda ve dernek başkanlarımızla, muhtarlarımızla, hep birlikte yönetiyoruz. Yönetim anlayışımızda ayrım yapmadan, ayırmadan ötekileştirmeden eşit hizmet anlayışıyla hizmet ediyoruz. Hizmet ağacımızın yelpazesi çok geniş bir yapı içermektedir. 2 tane camii inşaatımız bitti. Birinin açılışını daha önce yaptık. İkincisini de inşallah bu hafta gerçekleştireceğiz. Tarsus Belediyesi olarak 4 tane camii inşaatımız devam ediyor, 2 tane cami inşaatımızın da ihale tarihini almış bulunmaktayız. 7 tane taziye evimizi, 7 değişik mahallede hizmete sunduk. 1 tanesi de hizmete açılmayı bekliyor. 3 tane halı saha inşaatımızın 3 değişik mahallede inşaatı başladı. 3 değişik mahallede çay bahçesi inşaatımızın ihalesini gerçekleştirdik, bu yılın sonunda faaliyete geçecek. 5 değişik mahallede park çalışmamız devam ediyor. 3 değişik mahallede pazar yeri inşaatımızın ihale tarihini aldık, bu yılın sonunda 3 mahallemizde pazar yerine kavuşmuş olacak. 5 değişik mahallemizde yaşam boyu spor merkezi inşaatımız bitti. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren Ramazan ayına kadar yaşam boyu spor merkezlerinin açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 9 tane mahalle muhtarımızın muhtarlık binası isteği vardı. 9 tanesini de bitirip muhtarlarımıza teslim ettik” dedi.
Prestij projelerin devam ettiğini ifade eden Başkan Can, “Prestij diye nitelendirdiğimiz mega projelerimiz de mevcut. Berdan Projemiz Çukurova’mızın gerdanlığı olmaya talip. Şu anda yaklaşık 120 dönüm arazi üzerine yüzde doksan inşaatı biten Berdan projemiz açılışını bekliyor. Hedefimiz 6.5 km’lik kısımdaki Berdan ırmağının kenarındaki bütün sağlı ve sollu peyzaj düzenlemesini yapıp Tarsuslu hemşerilerimizin hizmetine sunmaktır. Bunun yanında Kırklarsırtı Mahallemizde 15 bin kişilik gösteri merkezi inşaatımızın %90’ı bitti, inşallah önümüzdeki ay içerisinde cephe kaplamasının da ihalesini gerçekleştirerek Haziran veya Temmuz ayında Tarsuslu hemşehrilerimiz yeni bir gösteri merkezine kavuşmuş olacak.
Ayrıca, üretken belediyecilik anlayışımızla belediyemiz kendi elektriğini üretecek yılda kullandığımız elektriğin 3,5 katı elektrik üreterek, belediyemiz elektrikten para kazanacak.
Belediyemiz toplu konut çalışmasına başlamıştır. Hedefimiz TOKİ’den daha ucuza ve daha konforlu konut yapmayı düşünüyoruz. Şehrimizde herkesi evlendirmeyi ve evlenmeyen hiç kimsenin kalmaması düşüncesiyle toplu konut yapacağız.
Ayrıca, 45 mahallemiz var şehrimizin içinde 13 mahallemizde kentsel dönüşüm başlıyor. 129 tane köyümüz var 53 köyümüzde parke çalışması bitti 2018 yılının sonuna kadar bütün köylerimizin köy meydanları parkeye kavuşmuş olacak ve bütün köylerimizde park inşaatını bitirmiş olacağız.
Bu yıl içinde gerek köylerimizde, gerek şehrimizde mevcut soğuk asfalt, sıcak asfalt ve parke ihalesine çıkacağız. Bu yılın sonuna kadar da köylerimizde ve şehrimizin içinde asfaltlanmayan yer kalmayacak inşallah.
Mega proje diye nitelendirdiğimiz şu anki açık hava gösteri merkezinin olduğu yere 150 milyon TL’lik karma otel projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Tarsus’umuza 4 yıldızlı 103 odalı konut ofis ve işyeri olmak üzere maliyeti 150 milyon TL olarak ihalemizi gerçekleştirdik. 2 veya 3 ay içerisinde bu karma projemiz yani otelimizin de temelini birlikte atacağız.
Şehrimizde bulunan 69 şehit ailemize ücretsiz konut verdik. İnşallah Genel Başkan Yardımcım Bilge Liderimiz şehrimizi onurlandıracağı zaman tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin