Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı

Eski Tarsus Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya’nın ismini Tarsus'ta ölümsüzleşti.

23 Şubat 2018 Cuma, 16:25
Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ah de vefa örneği göstererek, eski belediye başkanlarından Bedrettin Sarpkaya’nın ismini ölümsüzleştirdi.
Tarsus Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi’ne yaptırılan Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu spor Merkezi yoğun katılımla hizmete girdi.
Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından söz alan Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, hizmetler için teşekkür etti.
Benli, “Başkanımız mahallemizle ilgili isteklerimiz sorduğunda başta burayı söylemiştim. Yaşam boyu spor merkezi isteğimizi iletmiştim. Ayrıca belediye eski başkanlarımızdan Bedrettin Sarpkaya ağabeyimizin adını verdiği için Fatih Mahallesi ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Adının tesise verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bedrettin Sarpkaya, Başkan Can’ın hizmeti tüm Tarsus’a yaydığını söyledi.
Sarpkaya, “Sayın başkan beni ziyaret ederek, yapılacak bir tesise adımı vermek istediğini belirtti. Bu ince ve nazik davranıştan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bende doğup büyüdüğüm mahalle olan Fatih Mahallesi’ndeki bu tesisin daha uygun olacağını düşündüm. Benim dönemde olan meclis üyeleri ve daire müdürü arkadaşlarımı da bu açılışa davet etmeleri de ayrıca nazik ince bir davranıştı.  Başkan Can’ın hizmetleri Tarsus geneline yayıldığını gördüm. Kendisine ve bu tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsus’a hizmet eden herkesin takdire şayan olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Başkan, Tarsus’a hizmet verenlere teşekkür etti.
Başkan Can, “Bu tesisimize ilçemizde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı görevini üstlenerek bir dönem şehrimize hizmet etmiş olan sayın Bedrettin Sarpkaya’nın adını veriyoruz. Bizim için şehrimize kim bir çivi çakmışsa ve çakıyorsa her türlü takdire şayandır kıymetlidir. Bu sebeple sayın Bedrettin Sarpkaya’ya şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başta şahsım olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Şahsım, kurumum ve Tarsus halkı adına hepsinden Allah razı olsun diyorum. Şu anda 29’ncusunu yapmış olduğumuz bu tesisimizin haricinde 4 mahallemizde daha yaşam boyu spor merkezi inşaatlarımız bitti, açılışını bekliyor.  Ayrıca şu anda 4 mahallede cami inşaatlarımız devam ediyor. Hedefimiz Ramazan ayında ibadete açmayı düşünüyoruz. 4 mahallemizde halı saha inşaatlarımız başladı. Şu anda Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin mahallelerine hitap edecek olan pazaryerinin ihalesini gerçekleştirdik. Anıt mahallemizde yapacağımız pazaryerinin ihalesini 7 Martta yapacağız. Cumhuriyet ve Yeşilyurt mahallelerimize yapacağımız pazaryerleri projeleri hazır ihale tarihleri alınacak. İnşallah bu pazaryeri projelerimiz bu yılın sonunda bitmiş olacak. Büyükşehir yasasıyla birlikte 129 köyümüz, Tarsus Belediyesi'nin birer mahallesi haline dönüştü. 5 tane beldemiz kapanarak, belediyemizin birer mahallesi haline dönüştü. Sonuç olarak 179 mahallemiz oldu ve hepsine hizmet veriyoruz. Sorumluluk alanımızın bu kadar artmasına rağmen hizmet atağımızı kesmedik. Yine kapanan 5 belde belediyemizin belediye binalarında restorasyon yapıyoruz. 129 köyümüz var. Bunlardan 55 tanesinin parke çalışmasını bitirdik” şeklinde konuştu.
Tarsusluları evlendireceğini belirten Başkan Can, “Belediye olarak toplu konut projesine başlıyoruz. 500 konut düşünüyoruz. Tarsus’umuzda evlenmeyen kimse bırakmayacağız. TOKİ’den daha ucuz, daha konforlu konut yapacağım. Şu anda projemiz çiziliyor. Zemin etüdümüz yapılıyor. İnşallah 3-4 ay içerisinde hep birlikte Tarsus’umuzda bir tanıtım toplantısı yapıp projemize başlayacağız”  ifadesini kullandı.
Ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini altını çizen Başkan Can, “Ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden çalışıyoruz. Irk, millet, memleket, parti gözetmiyoruz. Kendimi şanslı görüyorum. İnsanın doğup büyüdüğü şehre hizmet etmesi kadar güzel bir şey yoktur. Allah’ıma bana fırsatı verdiği için sonsuz şükrediyorum. Tarsus’umuza ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Bizim gidebilecek başka hiçbir yerimiz yok. Biz hizmetlerimizle şehrimize tabiri vatandaşlarımız arasında tutkal çimento olarak birliğimizi dirliğimizi diri tutmaya çalışıyoruz. Fitne tohumları sokmak isteyenleri aramıza sokmayalım” dedi.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Öncelikle belirli isimleri yaşatma gayreti içerisine giren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tarsus büyüdü. Nüfusu 3-4 katına çıktı. Şehir merkezindeki bu güzel mahallelerimizinde, başkanımızın belirttiği gibi sit alanı olması dolayısıyla yenileme restorasyon çalışmaları çok zor yapılabiliyor. Bununda artık bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Tarihi değeri olmayan binaların yeniden yıkılıp yapılmasının kolaylaştırılması ve bu güzel mahallelerdeki kültün komşuluk ilişkilerlinin devam etmesini temenni ediyorum. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti;
“Böyle bir açılışta bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. Bu tesisin en iyi şekilde Fatih mahallemize hizmet edeceğinden, mahallelilerimizin de bu tesise sahip çıkacağın şüphem yoktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fatih mahallemize, Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun.”
Konuşmaların ardından Başkan Can, eski belediye başkanı Bedrettin Sarpkaya’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek sundu.
Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı
Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı
Bedrettin Sarpkaya Yaşam Boyu Spor Merkezi Açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin