BBP'liler, Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti

İSTANBUL - Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Rus ve Suriyegüçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti

22 Kasım 2015 Pazar, 14:52
BBP'liler, Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti
-

İSTANBUL - Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Rus ve Suriyegüçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, Bayırbucak ve Türkmen dağlarının hiçbir zaman bırakılmayacağını söyledi.

BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, ilçe başkanları ve partililerden oluşan bir grup, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Grup, Rus ve Suriye güçlerinin, Türkmenlerin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Basın açıklaması yapan BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, “Anlaşılan o ki geride kalanları Rus orduları katledecek. Suriye’yi Türksüzleştirip kuracakları yeni devletçiklere yerleştirecekler. Ama şunu unutmasınlar ki Türk milleti ve Alperenler yanı başımızdaki soydaş ve kardeşlerimizin yanındadır. Onları korumak ve desteklemek bizim asli görevimizdir. Bayırbucak ve Türkmen dağları hiçbir zaman zalimin eline geçmeyecek.” ifadelerini kullandı. Grup, yapılan eylemin ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin