"Başvurular 29 Ağustos - 12 Eylül Tarihleri Arasında"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar’da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile Merkez’de bu yıl hizmet verecek olan erkek yurdu için başvurular 29 Ağustos’ta başlıyor.

27 Ağustos 2022 Cumartesi, 11:36
"Başvurular 29 Ağustos - 12 Eylül Tarihleri Arasında"
-

Başvuruların mersin.bel.tr ve Teksin üzerinden online olarak alındığı yurtlar için son başvuru tarihi 12 Eylül. Yurt başvuruları için detaylı bilgi Alo 185 Teksin üzerinden alınabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Sorumlusu Arife Çelik, yurt hizmetleri ile öğrencilerin konaklama sorununa yardımcı olduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Konukevi, bu yıl da hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca Mersin merkezde bulunan 120 yataklı erkek öğrenci yurdumuz da bu yıl öğrenci kabulüne başlayacak” dedi.

Çelik, Gülnar’da ve Mersin Merkez’de yer alan yurtlar için başvuru detaylarını paylaşarak, “Başvurularımız 29 Ağustos ile 12 Eylül tarihleri arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfasından ve Teksin uygulamasından online olarak yapılacaktır. Başvurular bittikten sonra gerekli incelemeler yapılıp, yurt başvurusu uygun görülen öğrencilerimizle evrak teslimi için iletişime geçilecek” diye konuştu.

Gülnar’da bu yıl da öğrencilerin konaklama sorunu yok

Gülnar’daki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesine yapılan Büyükşehir Belediyesi yurt ve konukevi; 68’i kız, 40’ı erkek olmak üzere toplam 108 öğrenci kapasiteli. Yurt; hem Gülnar’ın kırsalında yaşayan üniversiteye hazırlık öğrencilerini, hem de şehir dışından üniversite öğrenimi için Gülnar’a gelen gençleri ağırlıyor.

Merkez’deki yurt Ekim’de açılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer yurdu ise merkez ilçe Akdeniz’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde yer alıyor. Eski Tıp Fakültesi Hastanesi’ni, üniversite öğrencilerinin kalabileceği donanımlı bir misafirhaneye çeviren Büyükşehir Belediyesi, bu misafirhane için de başvuruları almaya başladı.

120 kişilik kapasiteye sahip erkek yurdunda odalar, 3’er ve 4’er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, Ekim ayında açılacak.

Yurt Başvurusu için istenen belgeler;

1- YKS Yerleştirme Sonucu belgesi
2- Öğrenci belgesi
3- Adli Sicil Kaydı belgesi
4- Anne ve babanın gelir durum belgesi (E-devlet barkodlu son 6 aya ait)
5- Engelli öğrencilerde Engelli Raporu (Engelli öğrenci olduğunu beyan eden öğrenciler için tam teşekküllü hastaneden alınan engelli raporu)
6- Şehit ve Gazi çocukları için, Şehadet ya da Gazilik belgesi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin